måndag 30 maj 2022

"...ukrainarna kunde väl nöja sig med att få behålla det mesta av sitt land" Läs Bodil Zaleskys blogg

Foto: Astrid Nydahl
 

Bodil Zalesky följer och kommenterar Putins angreppskrig på Ukraina i sin utmärkta blogg, som du hittar här. Ett litet citat bara, resten läser du hos henne:

Som en och annan ser, men många blundar för, riskerar vi nu att glida in i det stora svekets tid. ”Visst är kriget i Ukraina förskräckligt, men nu är det sommar och kanske snart semestertid och vi vill ha roligt någon gång också och ukrainarna kunde väl nöja sig med att få behålla det mesta av sitt land, också för dem själva ju, eller hur? Om det blir fred så behöver vi inte se bilder på bombade städer och mördade civila och det är väl inte fel? Är det inte dags för förhandlingar? Ryssland är visserligen…, men…” Etc etc babbel babbel…

Denna kvalmiga sörja sipprar fram och blir synlig här och där. Dessutom rapporterar många västeuropeiska nyhetsförmedlare inte så sällan den ryska versionen av vad som händer i krigszonerna och då kan en och annan börja tänka att ”Ryssland ju är mycket större och starkare och det nog är meningslöst för ukrainarna att fortsätta. Och dessutom så blir det ju kallare till hösten igen och då behöver vi värma upp våra hus, för hur roligt är det att frysa?”


Inga kommentarer: