tisdag 31 maj 2022

Hur kan det svenska folk som lever i kryckornas land ändå ha råd att turistflyga?

Foto: Astrid Nydahl
 

Vad kan man förvänta sig av västerlänningen under krigstid? Jodå, ett påtagligt engagemang och en vilja att hjälpa, också här i de politiska kryckornas land.

Trivselkö utanför flygplats. 
Annars är väl det mest påtagliga de här dagarna alla rapporter om "flygkaos" på svenska, brittiska och andra flygplatser. Ordet har morgonpressen importerat från kvällspressen. Det handlar således om extrema köer och väntetider. Människor missar flygen.

Varför detta massflygande igen? Branschen skyller på att pandemin upphört. Riktigt. Men bensinpriserna och elpriserna, samt en väsentlig del av vardagslivsmedlen har ökat dramatiskt i pris.

Hur kan det svenska folk som lever i kryckornas land ändå ha råd att turistflyga? En berättigad fråga som möjligen har två svar: För det första finns det ett befolkningssegment som har betydligt bättre ekonomi än majoriteten, och för det andra är turistandet på kredit fortfarande en realitet.

Putin-fascismen fortsätter att mala sönder Ukrainas städer och byar. Människor skadas, torteras, våldtas och mördas. Hus och hem blir damm och aska, infrastrukturen utplånas. Just nu är det uppenbarligen värst i Sieveirodonetsk, där också tjetjenska islamiststyrkor deltar i striderna.

Vad bryr sig den svenska vänstern - och dess spegelbild i högern till höger om moderaterna - om det? Inte det minsta. I deras värld är det samma gamla farliga fiender och till dem räknas inte Ryssland. Det är en skandal att vårt land fostrat och utvecklat sådana politiska rörelser, från V till SD. Det är som om 1960-talets palme-s, vpk och bokstavsvänstern från ml till (r) fortfarande skrev agendan för "politisk medvetenhet". Den senare är i dag snarare en typ av medvetslöshet. Mer pengar till PKK, strunta i Ukrainas folk.


 

Inga kommentarer: