torsdag 12 maj 2022

Krigsförbrytare och stortjuvar

Present från Gabriela Melinescu 1995
 

Det går inte särskilt bra för Putins Ryssland. Avskurna från mycket av den globala ekonomin, med en ökad fattigdom och isolering, försöker hans fascistiska regim tygla medborgarna med lögner, nya lagar och repressiv polismyndighet. 

Om den ryska överheten sett till sitt eget bästa skulle de förstås ha gjort sig av med Putin. Men saken är den att de delar Putins stulna rikedomar och därmed sitt politiska och militära inflytande. Det är sannerligen inte bara Lavrov som ska ställas inför rätta för sina begångna krigsförbrytelser.

Så som Slobodan Milošević, Radovan Karadžić och Ratko Mladić greps och ställdes inför rätta i Internationella krigsförbrytartribunalen, kommer de ryska ledarna i sinom tid att ställa inför rätta.

Vi som är födda efter Andra världskriget trodde att Balkankrigen var det värsta vi skulle få erfara. Så blev det inte. Med svärta i tankarna konstaterar jag att vi inte ens vet vad Ukrainavåldtäkten kommer att fortsätta med. De ryska fascisterna har mer på gång, det är jag däremot ganska så säker på.


Inga kommentarer: