fredag 27 maj 2022

Att bränna koranen - se där den yttersta ynkligheten och reflexpolitiken

Foto: Astrid Nydahl
Att inte kunna bidra med en enda tanke, nedskriven för andra att studera, utan istället ägna sig åt att bränna koranen - se där den yttersta ynkligheten och reflexpolitiken.

Mannen är på gång här i staden. Jag kan försäkra att problemen här är av helt annan art.

De kriminella gängen står i våldsamt förhållande till varandra. Smaka:

"Minst 15 skott tros ha avlossats vid skjutningen vid Gamlegårdens Centrum i somras, enligt de fynd man gjort på platsen. Så pass många kulor och tomhylsor har lokaliserats."

Bara en passage i de många texter som skrivs om det som hände och som nu är under juridisk prövning. De dödande skotten vid andra tillfällen ej att förglömma. 

Staden är bokstavligt talat delad mellan det gamla och det nya landet. Sverige och "Sverige". I det nya riket är koran-läsarna en av många beståndsdelar. Den tunga brottsligheten, fifflandet och parallellsamhället är ett betydligt större problem.

Juristen som bränner koranen - en högst obehaglig fabel- och sagosamling med dödsromantik och judehat bland allt annat - hjälper oss inte att förstå. Han får människor att fokusera på det som skymmer sikten och bidrar därmed till det lågintensiva inbördeskrigets stegring. Ingen lär förstå varför.


Inga kommentarer: