onsdag 19 juni 2013

Pressmeddelande/följebrev om min nya bok

När min nya bok mot slutet av augusti skickas ut till beställare/köpare, bloggare, nättidskrifter och en ytterst liten krets kulturredaktörer bifogas detta brev. Jag visar det här i bloggen idag för er som kanske ännu inte hört talas om boken, och för alla andra förstås. Priset på boken är 150:- inklusive frakt. Den är inte en så kallad "print-on-demand", det är aldrig mina böcker, den är tryckt på ett hederligt boktryckeri på bra papper och linnetrådsbunden så att den inte faller sönder under läsningen (formgivning, papperskvalitet, typsnitt med mera är identiskt med mina fyra senaste böcker utgivna genom bloggen) Är du intresserad av att göra en förhandsbeställning är det bara att skicka ett mail till adressen längst ner.


Pressmeddelande/följebrev. Ny bok i sommar! Thomas Nydahl: Medborgaren, makten och moskén. Betraktelser och anteckningar.

Medborgaren, makten och moskén blir det sista jag under överskådlig framtid utger om islam och islamismen i bokform. Sedan 2006 har jag i en serie böcker behandlat ämnen som berör islam, islamismen och den ideologiska multikulturen, sociala och kulturella konflikter i samtiden, eller andra närliggande ämnen. Jag har gjort det i böckerna som tog sin början med trilogin Politisk geografi (Politisk geografi, Ökenvandring samt Kön, klass och kultur 2002-2005), Stormar och vilopunkter (2006), Alla de andra som också skrev (2009), Kulturen vid stupet (2011), Sextio år senare (2012) och slutligen Black Country (2012) som skildrade ämnena utifrån situationen i engelska West Midlands med Birmingham i  centrum.

Den nya boken samlar essäer och artiklar ur de föregående böckerna och helt nyskrivet material. Avsikten är att utifrån mitt personliga perspektiv, som omfattar såväl västländer som Sverige, Danmark och England som muslimska kulturer i Libyen, Palestina och Albanien, ge en bild av de historiska faktorerna och hur de påverkar och präglar den samtida utvecklingen.

Min nästa bok, som utkommer vintern 2013 – 2014, blir därför en markering om att jag tycker mig ha uttömt ämnena ovan. För den som läst mina böcker Förensligandet (2000), Den tysta zonen (2001), Inre frihet (2008) och Långsamhetens nej (2009) blir den ingen överraskning. Tvärtom ansluter den direkt till dessa och gör nedslag utifrån ett strikt personligt perspektiv på hur jag upplever livet i den allt mer nivellerade och förkvävande köpenskaps- och nöjeskulturen. Bokens arbetsnamn är Solitär i nyspråkets tid.

2014 är det fyrtio år sedan jag debuterade. Åren som gått sedan 1974 har jag utgivit ett drygt femtiotal egna böcker, översatt ett tiotal samt medverkat i många antologier. Mina texter har varit översatta till danska, portugisiska, engelska, belarus (”vitryska”), franska, albanska, polska, men då endast i form av enstaka texter i tidningar, tidskrifter och litterära antologier (prosa, poesi och facklitteratur). I bokform finns jag representerad med Sangen om savnet (1988) på danska, samt i den flerspråkiga lyriksamlingen The Last Wintertrip (2006).

En presentation av den nya boken hittar du här.

För mer information, sänd ett mail till thomas.nydahl@gmail.comInga kommentarer: