tisdag 8 januari 2013

David Frost intervjuar Enoch Powell.

Eftersom jag ägnat stora delar av tisdagen åt att försöka utröna vad som sker i kretsen kring EDL och BFP i England har jag heller inte någon ny text att erbjuda er i onsdagsbloggen. Istället vill jag rekommendera er att se ett tv-program.

Jag som känner vämjelse inför dagens television kan möjligen be att få rekommendera ett program från 1969. Det är legendariske David Frost som intervjuar Enoch Powell. Det finns ett skäl till att jag rekommenderar er att se det. Jag har nämligen ett helt kapitel i min Black Country-bok om Powell och hans tal Rivers of Blood. Så det jag skrev kan här få en rejäl bakgrundsteckning:Det finns också en intressant artikel som handlar om hur Powells änka har reagerat på en minst sagt korkad dystopi, där han utmålas som nazist. Historikern Andrew Roberts säger i artikeln:
"Powell was an ardent anti-Nazi from the earliest days even when other Tories were pro-appeasement."
Hela artikeln, där änkan Pamela Powell uttalar sig, hittar man här. 

1 kommentar:

Anonym sa...

En fullkomligt fascinerande timme Thomas.
Enoch Powell försvarar sig med en inte bara vacker engelska utan fastmer med glasklar skärpa och såhär i facit-land med skrämmande exakthet.
David Frost vägrar acceptera hur EP logiskt nyanserar och spjälkar upp multikulti-påståenden som vi i dag får nerkörda i halsen i vårt land via våra giftiga medier.
Det här är ännu en relik från tv's barndom som socialister och pseudoliberaler vill gömma undan.
HUBERT