lördag 23 juli 2016

Obildningen vid Bosarpasjön

Foto: Astrid Nydahl
Så här såg platsen ut i april. Bosarpasjön i Skåne. Nu i juli är den inbäddad i grönska. Vi satt där under lördagen och fikade. Små barn lekte i vattnet, det var ren och skär idyll. Om inte...

Jag betraktar människor och drar slutsatser. Två ord kom för mig hela tiden. Nivellering och förfall. Vad var det jag såg, om inte en samling mer eller mindre vuxna män och kvinnor som förstört sina kroppar med de mest vulgära och imbecilla tatueringar. Att män gör så är ingen akut nyhet. Men varför förstör kvinnor sina kroppar med denna dumhetskultur? Jag kan inte förstå det. Det handlar mest om människor i samma generation som mina barn. Armar och ben, ryggar och bröstkorgar, allt är tatuerat intill överdriftens överdrift. De ser helt enkelt för jävliga ut. Och när jag sen, till råga på allt, lyssnar till vad de säger, så blir det bara bekräftelser på att det är den maximala obildningen som styr deras liv.

Sådana dagar är jag inte ledsen över att livet tar slut. Jag kommer att lämna den här världen med ett leende.


5 kommentarer:

Anonym sa...

I Japan, tatueringskonstens förlovade land, blir man inte insläppt i i simhall/ badhus om man är tatuerad. Så är det bara.

mvh,

Zinaida

Edward sa...

Kroppsliga och mentala klotterplank.

Lasse O sa...

Det är ett mode som får skyllas på diverse artister. Om sångerskan X tatuerar sig på svanken så kommer tusentals kvinnor att göra detsamma i hopp om att få samma glamour som artisten.
Men som min hustru, geriatriksjuksköterska, säger är det senare i livet oftast inte så sexigt med liggsår och blöjpåse tillsammans med häftiga tatueringar

Artisten har också senare råd att ta bort det anskrämliga men det har inte epigonen fru Svensson.

Håkan sa...

Thomas, jag skulle aldrig få för mig att dejta en kvinna som har tatueringar, och ofta följer ett paket cigaretter om dagen med på köpet. Host host. Har man otur är favoritvinet av billigaste lådmodell. Tomas Ledins bästa brukar finnas i den minimala skivsamlingen.

/Håkan

Björn Nilsson sa...

Men varför inte se det positivt och affärsmässigt? Jag har bildbevis för det, i ett i går nio år gammalt blogginlägg! Titta på första bilden här, och klicka på den för att få större format och läs om den undergörande yag-lasern: http://bjornbrum.blogspot.se/2007/07/p-fotosafari-i-nromrdet.html

Med andra ord: först tjäna pengar på dårfinkar som måste kladda ner sig med tatueringar, och sedan tjäna pengar när skiten skall bort! Smart va!?