tisdag 12 juli 2016

Det fysiska nederlaget

Storforsen. Foto: Astrid Nydahl
Om gårdagens lilla tågresa var ett psykiskt nederlag så kom det fysiska idag. Efter fyra dagars starka smärttillstånd i vänster ben gav läkaren mig klart besked denna förmiddag: jag måste operera också det knäet innan allt fungerar igen. Smärtorna kommer från muskler som felbelastas eftersom artrosen vrider underbenet åt vänster.

Det blir inte stor nytta av den här sommarens resekort. Imorgon ringer ortopeden och då bokar jag tid för ny operation. Jag vet vad det innebär av rehabilitering så jag är inte glad för det. Men inga valmöjligheter finns. Bokar också tid på Sportmed där jag kan få rätt sorts sjukgymnastik, den som jag avbröt i oktober 2014 när Tobbe tog livet av sig (han skulle fylla 30 den 16 juli, så snart blir det också en svår årsdag).

Jag skriver detta i bloggen för att det möjligen kan informera människor som väntat sig något annat av mig i sommar. Och ber er ha överseende med att det privata tar en plats det inte borde.

För övrigt tillträder Theresa May som brittisk premiärminister imorgon. Ska bli mycket intressant att se vad det innebär, eftersom hon redan yttrat orden "Brexit betyder brexit". Samtidigt pågår i parlamentet arbete för att kunna ställa Tony Blair till ansvar för den uppenbart brottsliga roll han spelade i Irakkriget.


4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Som en gammal kollega sa för många år sedan: "Man kommer in i reparationsåldern". Krya på dig så gott det går.

Anonym sa...

Sköt om dig!
Vi tänker på dig, Thomas.

Varma hälsningar,

Zinaida

Inre exil sa...

Tack Björn, tack Zinaida! Uppskattar mycket era hälsningar.

madeleine Brandin sa...

Må operationen gå bra, och må du känna tillit och utrustas med tålamod.
Kram/ Madeleine