tisdag 16 april 2013

Torrevieja, Europa 2013

Idag vill jag visa er en bildsvit från Torrevieja i vår. Bilderna är tagna av Lennart R. De behöver inte mycket till kommentar. Har dock fällt in små citat från turismens värld som kanske kan tydliggöra något. Kanske kunde man bara säga att bilderna visar på olika överlevnadsstrategier (och utmattningstecken) när allt gått förlorat.

"Torrevieja erbjuder en lång rad spännande möjligheter när det gäller shopping. Det finns omkring 2500 affärer med bl.a. mode, möbler och heminredning, textil, skinn och skor, elektronik och presenter liksom mäklarföretag och garden centers." (ur Reseguiden).

"Butikerna säljer både kända och okända märken. Det säljs importerade varor lika mycket som egna av mode, design samt elektronik. Prisskillnaden är märkbar när du handlar produkter som hus- och hemartiklar, presenter och tyg i alla former. Kvalitet och garanti är det som väger tyngst i relationen kvalitet/pris. Marknaden för heminredning och mode är den mest omfattande i staden." (ur Reseguiden).

"I Torrevieja finns två köpcentra. Ett ligger mitt inne i staden på gatorna runt Saluhallen. Det andra finner du på vägen in till Torrevieja, på väg CV-90. Där finns både ett köpcentrum, Las Habaneras, som har affärer av alla sorter, kända  modebutiker etc., och det stora varuhuset Carrefour. Möjligheten att kunna vandra fritt i det öppna köpcentret uppskattas av många.  Å andra sidan finns de små specialbutikerna inne i centrum av staden." (ur Reseguiden).


Inga kommentarer: