lördag 20 april 2013

Snart landar Hugo i Boston!

Kristianstadsbladet har idag ett större reportage om Hugo, hans sjukdom Alströms syndrom och om syskon och föräldrar inför USA-resan. Syskonen Ebba och Hannes är oroliga eftersom de ska landa i Boston, men eftersom de inte reser förrän den sjunde maj lugnar det säkert ner sig. Hugo kommer för första gången i sitt liv att träffa andra barn med samma sjukdom. Det gör att han står inför sitt livs resa.

Ännu en gång vill jag rikta ett varmt tack till alla mina läsare som bidragit i insamlingen för Hugos resa. Här nedan berättar Malin om insamlingen: 
"Hugo sitter bara några centimeter från dataskärmen, för att titta på ”Angry birds”. Han har tre procents syn, men den försvagas gradvis. Om några år är den helt förlorad. Just därför har hans föräldrar Malin och Olle Asplund kämpat för att han och hela familjen ska komma iväg till den internationella konferensen om Alströms syndrom i maj. Synskadades riksförbund har bidragit med 40 000 kronor. Dessutom har 36 privatpersoner skänkt drygt 32 000 kronor via Facebook. – Någon har skickat pengar från Wien, någon annan skickade 700 norska kronor i ett brev. Någon har satt in 50 kronor, någon annan 4 000 kronor, säger Malin som är glad och rörd över omtanken. Samtidigt fortsätter insamlingen, eftersom resan kommer att kosta över 120 000 kronor. Blir det pengar över skänker Malin och Olle dem till forskning kring Alströms syndrom."
Det har också för mig som morfar och far varit gripande att följa denna process. Från mina blogg- och bokläsare har det inkommit bidrag från, förutom orter från norr till söder i Sverige förstås, Österrike, Portugal, Spanien, Finland och Norge. Tack alla!

1 kommentar:

Fransyskan H sa...

Ocn nu ocksâ Expressens hemsida!
http://www.expressen.se/kvp/hugo-8-blir-blind-och-dov-innan-han-blir-20/