onsdag 3 april 2013

Bangladesh - skärpt ton mot frihetliga åsikter

Först skulle jag vilja visa er denna artikel om vad som händer så kallade "ateistiska" bloggare i Bangladesh:

"Bangladesh police have arrested three atheist bloggers for allegedly defaming Islam and the Prophet Mohammed, police said Tuesday, amid calls from religious fundamentalists for an Internet crackdown. The arrest of the three, who were paraded in handcuffs at a news conference, followed pressure from Islamists who have organised a march from all over the country to the capital to demand the death penalty for atheist bloggers."
Men det är inte nog med det. Man förbereder nu att ändra straffsatserna för de människor som gör sig skyldiga till "kränkningar", till exempel av profeten. Nuvarande maximistraff är två års fängelse eller böter. Förslaget är att det ska bli dödsstraff för blasfemibrott. Tidningen jag läser det i tillåter inte kopiering av texter, inte ens ett litet citat. Men klicka på länken ovan för att läsa hela den skrämmande artikeln.

Snaran dras åt för islamkritikerna, också i de länder där icke-muslimer utsätts för den islamistiska förföljelsen. Det är skrämmande - och lärorikt.

Tack till Joakim F. för tipset1 kommentar:

Anonym sa...

Lite tillspetsat skulle jag vilja säga att vi ersatt blasfemibrottet i Sverige med diskrimineringsbrottet.

Överstepräster är DO och även om straffet inte är lika drakoniskt som det kan vara i en del muslimska länder, innebär stigmatiseringen i att bli fälld för diskriminering och kränkning, att företag och myndigheter har anledning att frukta den nya kulturrelativistiska guden.

LP