lördag 25 juni 2022

Islamist från Iran bakom terrorbrottet i Oslo

Skärmdump

Det vidriga terrorbrottet i Oslo utfördes av en Iran-född kurdisk islamist. Allt talar för att det var riktat mot gay-baren, men också andra uteställen drabbades.

Uppdatering:

– Gjerningspersonen er kjent for PST og har en lang historikk med vold og trusler. PST har hatt kjennskap til gjerningspersonen tilbake til 2015 .med bekymring om at han ble radikalisert og inngikk i et ekstremt islamistisk nettverk i Norge, sier fungerende PST-sjef Roger Berg på en pressekonferanse lørdag ettermiddag (VG 14:09)

Hans namn är Zaniar Matapour.

Det kommer förstås att bringas mer klarhet i detta. Följande är en liten passage från VG. Att han är bekant för både polisen och säkerhetspolisen är en indikation på vad mannen sysslat med:

 

Siktede har også vært etterforsket for andre mer alvorlige forhold, deriblant, drapsforsøk, men disse forholdene har blitt henlagt. 

På en pressekonferanse lørdag formiddag bekrefter politiet at mannen som er siktet er kjent både for politiet og PST fra tidligere.

– Han har vært kjent for PST, uten at jeg kan gå nærmere inn på hva det gjelder, sier Christian Hatlo i Oslo-politiet. 

Han sier videre at politiet jobber tett med PST for å avdekke hva han har drevet med og om det kan knyttes til skytingen natt til lørdag. 

Mannen kommer fra den kurdiske delen av Iran, og kom sammen med familien til Norge som flyktning da han var barn. Han er norsk statsborger og er bosatt i Oslo.

 

Inga kommentarer: