torsdag 30 juni 2022

Erdogans islamofascism får inte uppmuntras

Skärmdump. Teatern i Mariupol
 

Putins fascism hotar oss alla. Med Sverige på väg in i NATO ifrågasätter jag starkt behovet av att gå Erdogans islamofascism till mötes. På hans önskelista finns flera svenska medborgare med kurdisk bakgrund. Om vårt arma land skickar en enda av dem till Turkiet är Sverige slut som självständig nation.

Putins fascism är bakgrunden. Är den redan glömd? Det vägrar jag tro:

"Rysslands militär visste att hundratals civila ukrainare sökte skydd i dramateatern i Mariupol i östra Ukraina. Ändå bombades teatern av ryskt stridsflyg och dussintals människor miste livet. Det var ett krigsbrott, fastslår Amnesty International, som har gjort en utförlig undersökning av händelsen." (DN torsdag)

Erdogans islamofascism får inte uppmuntras. Sverige ska inte bli en delstat i Turkiet, utan bli medlem av en försvarsallians. Skillnaden tycks inte uppenbar ens för ledande politiker. USA hade tillsammans med övriga medlemsländer kunnat pressa Erdogan. Istället lät man honom författa en omfattande kravlista - ett "avtal" - där Sverige inte bara säljer sitt oberoende utan också sin själ. Det är ett grovt misstag och kan stå oss dyrt. Ändå får vi inte glömma att Putin-fascismen är det största problemet. Den plågar Ukraina dygnet runt.

Just från Ukraina rapporterar Cornucopia i dag, liksom varje annan dag:

"Den ryska offensiven mot Lychyansk och Sloviansk verkar utifrån förlustsiffrorna kört fast och Ryssland verkar alltså inte ha kraft nog mer än att anfalla under tre dagar. FN konstaterar i en rapport att rysk trupp under ockupationen av orter utanför Kyjiv, Chernihiv, Charkiv och Sumy avrättade (mördade) civila ukrainare på trettio orter, inte bara Butja, Borodijanka och Irpin. Ukraina slår med artilleri mot ryska försörjningsleder norr om Izium."

1 kommentar:

Mats B-P sa...

Det finns bara en lösning; den Lena Andersson var inne på i en SvD intervju några veckor sedan; att Sverige drar tillbaka sin NATO ansökan