måndag 20 juni 2022

Gången helg, kommande helg, åren som gått

Åhusstranden fredag. Foto: Astrid Nydahl
 

Måndagen levererar ny vecka och ny pensionsutbetalning. Den senare är en snabb affär. Pensionen kommer in på kontot och rätt snabbt är den borta. Räkningar betalade och hushållskontot påfyllt.

Det blev en märklig helg. Först en het sommardag vid havet, sedan en lördag med grått lock. Söndagen regnade bort med låg temperatur.

Måndagens inköp görs för kommande helgs sjuttioårsfirande. I det lilla. Med en god måltid, först på söndagen inne på Krog no.2 och på måndagen här hemma med en handfull närstående gäster. 

För tjugofem år sedan var jag övertygad om att jag inte skulle leva fram till femtioårsdagen. Att jag nu ska fylla sjuttio ter sig, inte minst mot bakgrund av sjukdomarna, smått groteskt. Ändå är det en form av summering.Vad blev det av livet? Vad fick jag gjort?

Mycket av det som hänt hade jag helst varit utan och önskar det ogjort. Annat har varit berikande. Ett skrivande låginkomstliv var trots allt det jag valde. Att jag var en usel familjefar är den stora tragedin men livet går inte att leva baklänges. Mardrömmarna kommer oavsett.

Så här såg jag ut när jag firade min 50-årsdag 2002 vid Östersjön tillsammans med Astrid, som tog bilden:Inga kommentarer: