måndag 4 mars 2013

”Guds supermodell”

Sabatina James i Köpenhamn i lördags. Foto: Snaphanen
Jag hade inte själv möjlighet att vara med när Sabatina James föreläste i Köpenhamn i lördags. Därför vill jag här länka till en norsk artikel, skriven av Hege Storhaug på Human Rights Service i Oslo. Det kommer flera artiklar, inte minst i danska medier, och jag länkar förstås till dem framöver. Bloggpostens rubrik ”Guds supermodell” användes ironiskt av James själv i föreläsningen och är alltså hennes. Här först några bitar ur artikeln och längst ner en länk till hela texten:

Hun er ikke i tvil, Sabatina James (32). Europa går mot et sivilisasjonssammenstøt. Konvertitten fra islam til katolisismen er heller ikke i tvil om at hennes venninne, Ayaan Hirsi Ali, har rett i påstanden om at muslimer som ikke klarer å legge fra deg gudstroen, bør hoppe over til de kristnes rekker. Det er der den rettskafne guden finnes.

Tror Sabatina Europa de neste tiårene vil takle presset fra islam? Nei, fordi for få folk er modige. De fleste er opptatt av egen komfortsone: de fleste liker å bli likt, de liker ikke å bli definert som islamofobe og rasist. De fleste vil ikke risikere å miste jobbe – eller livet. Politikerne kjører appeasment-linja. De håper at hvis de fortsetter ”å mate krokodillen” blir de de siste som blir spist. Derfor blir det et clash of sivilisations:
”Hvis vi ikke våkner, og det tro jeg vi ikke gjør. For vi trenger mange med mot, og de mange har vi ikke i dag.”
Sabatina fortsetter:
”Om en generasjon vil vi ha mange muslimer i ledende politiske posisjoner og i andre sentrale samfunnsinstitusjoner. Når clashet kommer, vil de si: ‘det skjedde fordi vi ble diskriminert,’ sier Sabatina med en oppgitt latter. ”Da frykter jeg at det blir voldelig. Fordi enten vil europeerne ha vært altfor tolerante overfor islam mens andre vil gå til den andre yttergrensen og dra alle muslimer over samme lesten. Folk vil ikke klare å kontrollere seg.” Hege Storhaug: ”Guds supermodell”
Uppdatering 5 mars, här skriver Den korte avis om föreläsningen.


Inga kommentarer: