onsdag 13 april 2022

"Putinregimen har förklarat krig mot hela idén om frihet, demokrati och nationellt självbestämmande"

På tiden att också de olika tidskrifter som utges i Sverige tar bladet från munnen. Tidskriften Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt skriver i en ledare bland annat detta:

"Putinregimen kommer att gå precis så långt som vi tillåter den att göra. Personligen tror jag att frågeställningen om risken för ett tredje världskrig med kärnvapen i själva verket är en potemkinkuliss avsedd att dölja den verkliga, och lite mindre smickrande frågan: Vad är vi egentligen beredda att göra för slags uppoffringar i Ukrainas kamp för frihet?

Medan ukrainska familjers bostäder sprängs i bitar och vanliga civila – lärare, busschaufförer och snickare – blir nedtvingade på knä och mördade med nackskott diskuterar vi konsekvenserna av att inte få någon rysk gas för att värma europeiska hus. Det finns en avslöjande obalans i den bilden."

*

Den sida som kallar sig alliansfriheten har en intressant kommentar som visar var de står:

"Geopolitik

12 april, 2022

Mats Björkenfeldt

 

Den tidigare brittiske Labour-ledaren Jeremy Corbyn uppgav enligt Financial Times den 19 augusti 2015, att ”Nato’s attempt to encircle Russia is one of the big threats of our time”. (Paul D’Anieri, Ukraine and Russia. Cambridge University Press, 2019, s. 277) Denna varning bör påminnas om när Finland nu överväger att bidra till att cirkeln sluts."

 

Kan den mediala "vänstern" blotta sig tydligare än så? Hand i hand med Corbyn talar de om att "Ryssland omringas". Putin måste glädja sig åt den så kallade "alliansfriheten".

 

*


Det är så att svenska quislingar fortfarande tar sig in i min blogg. De uppträder och "argumenterar" som Putins män. Jag har därför stängt kommentarfunktionen. 

Inga kommentarer: