onsdag 6 april 2022

Den mördade och hans hund

Den här bilden lånade jag från Elinas blogg.
 

Concentrated evil has come to our land. Murderers. Torturers. Rapists. Looters. Who call themselves the army. And who deserve only death after what they did/ President Zelenskyj 5 april

Bilden är en av tusentals. Men det är den enda bilden jag sett där hunden ligger levande och vakar över sin mördade vän.

Zelenesky kallar det "concentrated evil". Det är ett mycket träffande uttryck. Till och med Putins allierade i Kina och Indien uttryckte avsmak (men de vill förstås inte med minsta viskning antyda att det är Putins soldatesk som är skyldig).

Barbariet i Ukraina är i en kort mansålder det värsta som skett. Ett helt land och ett helt folk våldtaget, bombat och plundrat på bara en dryg månad. Vi vet att det inte är över. Vi vet att Putins maffia kan tillgripa vilka metoder som helst.

Varför får det ske? Västs ledare talar om att de inte vill provocera fram ett världskrig. När de allierade gick i krig mot Hitlerväldet skulle det ta några år tills kriget var över och han själv död. De centrala figurerna i hans krets ställdes inför rätta. Med vår appeasement-politik kan Putin sitta hur länge som helst. Från Kreml kan han bomba sönder vilka nationer som helst.


Inga kommentarer: