lördag 7 juni 2014

Röda dagar

Foto: Astrid Nydahl
De kommer i serier numera, de röda dagarna. Det har sina sidor. En pluspoäng ger jag det faktum att jag varje förmiddag får möjligheten att sitta vid havet med kaffet. En liten strandremsa har blivit en ny favorit, där bara korna, havet och svanarna finns som sällskap.

Såg om en långfilm igår, Revolutionary Road, som bygger på Richard Yates fantastiska roman. När man ser en sådan film förbluffas man över att det görs så mycket smörja. I den här glänser huvudrollsinnehavarna Leonardo Di Caprio och Kate Winslet.

Filmens idyll är en rätt så bra bild av hur vi lever i västerlandet. Ytan är det inget fel på, det mesta ser välskött och välmående ut. Under ytan pågår en helvetesstrid som saknar vinnare. När våra gator får namn som vill stråla av framsteg och framgång döljer de alla bakslag och nederlag. Jag kan inte låta bli att skänka alla de runt 27 miljonerna arbetslösa en tanke, de är ju det "dolda" nederlaget bakom det förenade Europas yta. Talar man bara om framgångar och framsteg ger man lätt intryck av att antingen glömma eller medvetet förtiga det som finns bakom fasaden och under ytan.

Röd dag är det också denna lördag för mig. En dag ute hos svanarna väntar!


Inga kommentarer: