fredag 14 december 2012

"Nydahl är blind för grundläggande konflikter i det engelska samhället."

Jag kunde inte förstå varför det denna morgon fanns så många beställningar av Black Country-boken i min inkorg. Men så tipsade min gamle kollega och vän P om att boken idag fick "ord på vägen" i lokaltidningen, och inte bara där, utan också i Norrköping, vilket en annan gammal vän, U, tipsade mig om. Kärnan i recensionen var följande två stödjepunkter:
"Jag förstår inte varför Nydahl struntat i industrialismens genombrott och jag förstår inte varför han inte skriver om industrialismens fortsatta utveckling."
Och:
"När Thatcher kom till makten fanns fem miljoner fattiga i landet. Tretton år senare fanns 14 miljoner. Om detta skriver Thomas Nydahl ingenting. Istället framhåller han islamiseringen som det stora hotet. Var finns kritiken av de krafter som styr utvecklingen? Ingenstans! Nydahl är blind för grundläggande konflikter i det engelska samhället."
Så idag får jag alltså kvitto på nyttan av att bli dumpad för mitt arbete (som i allra högsta grad handlar om just industrialismens genombrott och "grundläggande konflikter i det engelska samhället"): fler människor vill läsa min bok. Jag bugar mig för det.


2 kommentarer:

mats c sa...

Värt att nämna är att Avpixlats "Newsdesk" i morse länkade till Vilks recension av boken

Anonym sa...

All uppmärksamhet är ju bättre än ingen uppmärksamhet. Men vad är att vänta av en s.k. frilandsjournalist? Måste väl instämma i PK-dravlet för att kunna få sina alster antagna. Och för att riktigt visa sitt avståndstagande från Dig, hävdade han också att boken var så "dåligt skriven". Vore det inte ett så trist tecken på tillståndet i Sverige, skulle man ju kunna skratta./ Arvid Bengtsson