måndag 3 december 2012

Nya antisemitiska angrepp i Malmö

Bilddetalj från SDS-artikeln
Sydsvenskan rapporterar idag om nya antisemitiska angrepp i Malmö. I artikeln kan man bland annat läsa detta:
"I tio respektive tolv år har de två väninnorna bott i Rosengårdsdelen Törnrosen. De har vant sig vid att få "judehora", "judesvin", "synd att ni inte alla dog i andra världskriget" och andra glåpord kastade efter sig. En gång fick en av dem en sten kastad i huvudet. De har aldrig polisanmält vad de råkat ut för, inte förrän denna helg. Under tre dagar har de fått ringa efter polisen tre gånger. Det började i fredagskväll. De båda kvinnorna hade förberett kvällens sabbatsmiddag. De var ute en halvtimme borta vid Persborgs torg. När de kom tillbaka var en balkongdörr uppbruten. Någon hade tagit sin in och stulit en dator och flera judiska föremål. En bönebok var stulen liksom en Davidsstjärna i guld, mezzusan, den lilla bönekapseln som judiska familjer sätter på innanför ytterdörren och en chanukkaljusstake, som en gång tillhört en släkting som dog i ett koncentrationsläger under andra världskriget. Under natten målade någon hakkors både på ytterdörren och på två balkongdörrar. Hakkorsen tvättades bort av polisen, som har fått rycka ut fyra gånger sedan i fredags."
Läs hela artikeln, den innehåller viktig information. 

4 kommentarer:

JohannaV sa...

Jovisst innehåller artikeln mycket värdefull information:
Och det här var väl det närmaste vi kommer förövarnas troliga identitet:

"– Men alla nyflyttade invandrare borde informeras om att judar också är människor. Att vi alla har samma blod, samma hjärta."
-----


Jag skäms som en hund att vi släppt in de här dräggen i vårt vackra land.

Och att ledaren för det största oppositionspartiet, det parti som varit ett sk statsbärande parti i decennier låter Reepalu sitta kvar.

Christer sa...

N-zistsymbolen är felvänd. Kan det tänkas att konstnären skriver från höger till vänster?

JohannaV sa...

Med tanke på blogginlägget lite längre ner "Snön kom äntligen till Skåne" så noterar jag att man kan använda den nyfallna rena snön till mycket.

Somliga människor filosoferar, mediterar, betraktar ... ,

andra däremot:

http://kimmilrell.com/2012/12/03/snow-in-stockholm-not-what-you-had-in-mind/

... hatar

Anonym sa...

Kan något vara mer skändligt än detta. Jag tror inte det.
TJ