tisdag 27 november 2012

Goda ord från Lars Vilks

Mikael Jalving och Lars Vilks, april 2012. Foto: Snaphanen.
Mikael Jalvings bok Absolut Sverige - i vilken jag bland en rad andra människor intervjuas om tillståndet i riket - kommer nu på svenska (Psychology and Commercial Design, LTD förlag). Jag ska skriva om boken igen när jag läst på mitt eget modersmål. Men idag ville jag visa er vad Lars Vilks skriver i sitt förord, bland mycket annat:

"Jalving träffar författaren Thomas Nydahl vars egensinnighet är ett nationellt problem. Nydahl lider nämligen av föreställningen att han önskar försvara arv och tradition och sådant som yttrandefrihet och den sekulära staten. Därmed bryter Nydahl överenskommelsen om kulturers lika värde och blir ett svårartat fall med föga hoppfull prognos. Nydahl tycks framhärda i sitt tillstånd och vägrar att låta sig behandlas."

Så nu vet jag. Och när det är Lars Vilks som säger det godtar jag det svåra tillstånd jag befinner mig i. Vet ju att det varken finns botemedel eller hopp om bättring. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, väl medveten om att man inte har en chans.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det må vara att vi lite till mans är chanslösa Thomas men det är fanimig upplyftande att gå in på din blogg och erhålla lite vaccin mot uppgivenheten.
HUBERT

Kenneth Karlsson sa...

Bra skrivet av Lars Vilks, din föga hoppfulla prognos blir till ett stöd och ett hopp, ett hopp om att förnuftet ännu råder någonstans.