lördag 10 december 2022

Ännu ett mord i min stad. Fascismen växer inför nya året, också i Israels regering

Café i Kidderminster, West Midlands. Foto: T.N. 
 
Gårdagen fick ett mörkt drag då vi nåddes av beskedet att en ung kvinna mördats i studentboendet vid Högskolan. Polisen är förtegen, men det tycks helt klart att de har mördaren inlåst. Kristianstadbladet skriver om saken här.

Kristianstad har blivit mordens och gängvåldets stad. Bara i år har tre människor mördats här. Många fler har blivit knivhuggna, skjutna eller misshandlade vid rån och våldtäkter.

Inlåst i vårt fjortongradiga hus vägrar jag i dag gå ut. Vi ska viga dagen åt Nobelpriserna och därför äta en särskilt god middag. Fotbollen får vika för det, även om vi gärna hade velat se resten av VM från det korrumperade, sviniga Qatar där fler än 6.000 arbetare fick sätta livet till i bygget av arenorna. Jag förstår varför människor vägrar följa turneringen.

Lördag. Isdimma. Minusgrader. Rekordhögt elpris för en helgdag. Vi räknar ner för det här året och är djupt övertygade om att det nya blir minst lika härjat av Putins krigsmaskin och fascismen i alla dess olika varianter och färger. Inte minst bedrövligt är att en ny israelisk regering under Netanyahu kommer att ha två ministrar med fascistisk profil; Itamar Ben Gvir och Avi Maoz, samt också ytterhögerledaren Bezalel Smotrich.

2 kommentarer:

elina sa...

´Läs gärna Cornukopias fredagsmysinlägg.

Inre exil sa...

Tack Elina
Jag läser honom dagligen, bästa källan.