tisdag 17 november 2015

Varför vänder vi andra kinden till?

Sen höst vid havet. Foto: Astrid Nydahl
Raphael Aren skriver om Europas ständiga vilja att vända andra kinden till. Han undrar hur det kan komma sig att Europa denna höst med öppna armar tar emot hundratusentals, ja så småningom också miljontals, arabiska muslimer. Jodå, han förstår och han menar också att det finns något rörande i att erbjuda skydd för människor som förlorat allt. Men i ljuset av Parismassakrerna? Förstår inte européerna att just i dessa arabiska massor finns de kommande mordpatrullerna, de islamistiska krigare som väntar på order om nästa attack? 

Nej, något sådant medvetande finns inte i Europa, det hävdar jag själv med stor bestämdhet. Europa är varken mer eller mindre än en sovande, av konsumism, populärkultur och övergödning bedövad kontinent. Europa står idag inte för annat än att vara ett, bokstavligt talat, Dödens väntrum. 

Därför är Raphael Arens artikel viktig att läsa. Den är uppfordrande. Den finns förstås här i sin helhet, nedan bara några korta citat.

“You cannot defeat terrorism by coming to resemble to it,” columnist Jakob Augstein opined on Spiegel Online, the largest news portal in Europe. “That’s the problem with the ‘war on terror’: whoever wages it has already lost it. The only weapon against hate is reconciliation.”
(...)
The best way to face down Islamic terrorism is by welcoming Muslim refugees in Europe, Augstein explained. “Never has the West caused a greater loss to Islamism than when it offered protection to Muslims suffering from war and terror. One can imagine how the IS henchmen were shocked by this disarming act of altruism.”
Many Israelis — nay, every Israeli — imagined quite a different response when they saw the growing stream of Muslim refugees making its way toward Europe. Living in close proximity to IS and facing the group’s bloodthirsty associates on a near-daily basis, Israelis likely imagined the terrorists laughing out loud as they realized that well-intended Europe had opened its borders and its hearts to the refugees without much concern about rotten apples among refugees.
Europe’s willingness to offer shelter to those who have lost everything is commendable. There is something admirable about people’s willingness to absorb masses of Muslim refugees, especially after some of their co-religionists committed a bloodbath in the capital of Western liberalism. But since Friday it can no longer be denied that Europe has a problem with Islamist terrorism, homegrown and imported. Compassion for those in need is warranted. But believing that benevolence to those seeking your annihilation will somehow melt away their resolve, is a deadly mistake.
“Love the foreigner for you yourselves were foreigners in Egypt,” Deuteronomy commands. But, suspecting that love and compassion won’t go very far in preventing jihadists from carrying out their murderous schemes — or worse, actually embolden them — Israelis can be forgiven for remembering another famous Jewish dictum: kabdehu v’hashdehu. Treat others with respect, but never let down your guard.

7 kommentarer:

Kastor sa...

Det är en tidsfråga när de Europeiska männen kommer att bära buhrka.

lasse sa...

Bibeln säger att de saktmodiga skall besitta världen men i just det här fallet bör man nog inte lita på Bibeln.
Det finns nämligen en konkurrerande religion som inte precis har något kärleksbudskap förutom till de som underkastar sig.

Tack för att jag är en gammal pensionär och slipper uppleva vad som väntar runt hörnet.
Lasse O

Anonym sa...


robert fisk .....

Leonardo sa...

Svenska politiker och journalister proklamerar tvärsäkert att IS (Daesh) inte alls har något med islam att göra.
Har inte extremistiska muslimer något med islam att göra? Låter lika begåvat som att påstå att kristna sekter inte har något med kristendomen att göra.

Anonym sa...

Det är min bestämda uppfattning att bomber i Syrien eller ens telefonlinjer dragna av sahlinskan gör noll skillnad.
Problemet vi har är den kulturella självförnekelsen som aldrig kan utgöra en lockelse eller ens imponera för o på vilsna själar.
Kanhända ett i grunden västeuropeiskt problem men det är sällsynt tydligt just i Sverige.
Så länge vi ber om ursäkt för vår existens kommer patriarkala mer revirmedvetna kulturer att breda ut sig.
Lars-Erik Eriksson

Cello Jr sa...

Det som nu sker än inget nytt - bara så mycket större.

Redan för flera år sedan rapporterades om kurdiska "flyktingar" som semestrade i landet de "flytt från". Man hade till och med etablerat en ny flyglinje för ändamålet.

Uppfinningsrikedomen när det gäller att ge asyl även när asylskäl saknas tar aldrig slut.

Minns ni de apatiska flyktingbarnen? Nå, de tillhörde ett par ytterst begränsade etniciteter.

Detta var för tio år sen och SvD gjorde en förtjänstfull insats för att allsidigt belysa frågan.

Sedan kom de "ensamkommande flyktingbarnen". Vellinge Kommun fick utstå ett massmedialt drev för att man inte tog emot dessa "barn".

Länge var uttrycket barn det enda som användes, men när absurditeten blev uppenbar kombinerade de (själv-) goda krafterna barn med ungdomar.

Nu tycks man inte längre behöva begreppet utan nu räcker det med Medelhavet som dödens hav och kriget i Syrien för att ge asyl åt alla.

Det skenheliga snacket om att de som får avslag får åka hem är lika lögnaktigt som det alltid varit.
De flesta stannar och går under jord.

Nyligen läste vi om att Malmö kommuns ekonomi sänks på grund av asyltrycket. Behövande svenska medborgare sätts på undantag för att ge asyl och vård och bostad etcetera åt unga män som i de flesta fall inte kommer från Syrien och som i de flesta fall saknar en fastställbar identitet.

Vårt politiska etablissemang prioriterar utländska medborgare framför svenska medborgare med lögner om att massinvasionen är lönsam i längden - ännu en av dessa lögner som man radar upp.

Inte ett enda argument för asylmissbruket har någon förankring i fakta. Man bara pendlar mellan att vädja till medkänslan i ena stunden, till plånboken i den andra.

En sak är dock säker; de flesta unga asylsökande männen är muslimer och stöpta i en hederskultur,

SvD;s eminente Ivar Arpi hänvisar till en internationell studie enligt vilken 52 procent av muslimerna i vårt land är för sharia.

Liknande brittiska studier visar nästan lika höga siffror (40 procent direkt efter London-bomberna 2005).

En undersökning av Forum för levande historia visar att muslimer i Sverige hyser fler antisemiter än någon annan folkgrupp. Vi importerar alltså - förutom kvinnoförakt och homofobi - antisemitism.

Så Arpis siffror kom inte som en överraskning. Hela tiden har jag varit förvissad om att klyschan om den moderate muslimen vs islamisten rymmer en annan sanning än den osanning de flesta "rättänkande" och "toleranta" svenskar vill tro på.

Förutom att vi inte bör ge asyl åt någon som tar sig in i landet illegalt och utan pass, så bör vi även se till att talet om värdegrund gäller alla.

Inte göra åtskillnad mellan folkgrupper, så att vissa "minoriteter" (känns absurt att kalla muslimerna en minoritet) tillåts ha en annan värdegrund. För om muslimer får ha en annan värdegrund i fråga om jämställdheten mellan könen och synen på homoäktenskap, så bör även det vara tillåtet för icke.-muslimer.

Framför allt måste man ha rätt att tala om dessa olika värdegrunder och inte som t ex Ulrika By på DN anse, att en journalist måste förtiga sådant som kan skapa "främlingsfientlighet" (läs motstånd mot att svenskarna blir i minoritet om några år).

Tydligare har väl aldrig politrukandan illustrerats hos vår vänsterdominerade journalistkår.

Cello Jr sa...

Post Scriptum:

Redan i valkampanjen 2010 hävdade Erik Ullenhag att Ramadan var en "svensk högtid". Ändå finns de som kallar talet om "islamisering" för ett hjärnspöke - ja,faktiskt har jag läst en svensk identitär (Solguru) som för några år sedan avfärdade risken för ett muslimskt maktövertagande som liten.
Till skillnad från den mer klarsynte Jonas de Geer.

På tal om ordet krig. Ja, det är alldeles uppenbart att någon/några bekrigar oss och att dessa inte i första hand är jihadisterna. Ett långt värre hot än den materiella och mänskliga förstörelse terrorister kan åstadkomma är kampanjen bland de rika och mäktiga såsom Lord Sutherland och George Soros för att använda massinvandring som ett vapen för att slå sönder Europas urgamla nationer och även USA, Kanada och Australien. Det vill säga, länder med en snabbt krympande vit majoritet.

Jihadisten är som en infektion i ett sår skapat av någon annan. Han är också den förnämsta ursäkten för vår samhällsfientliga/svenskfientliga statsmakt att skapa det kompletta övervakningssamhället samt i den sociala fredens namn stänga ned "islamofoba" bloggar.

Ingen vågar kalla det förräderi. Men det är vad det är. Om inte i en rent juridisk bemärkelse (osvuret bäst), så åtminstone i en moralisk sådan.