torsdag 19 november 2015

Tel Aviv: den dagliga terrorn. Stockholm: en naiv och smådum statsminister

Tel Avivs stora synagoga. Bilden är från 1930-talet, alltså före staten Israels tillkomst.
Man bör i den rådande situationen inte glömma bort att det pågår en daglig terror på Tel Avivs gator. Och på Jerusalems, liksom på en mängd mindre kända platser i Israel. Idag knivdödades två personer utanför Tel Avivs stora synagoga. Jag ser platsen framför mig, där har jag varit många gånger. Times of Israel skriver att Hamas gratulerat och manat till nya "operationer".

Här hemma står statsministern och säger att "Sverige har varit naivt" och att vårt land "inte ska vara en fristad för terrorister". Behöver man påminna honom om att Sverige alltjämt är Europas naivaste land och att vi i många år varit och är just en sådan fristad, och det kommer Sverige att fortsätta vara under överskådlig tid framåt. Inte minst på grund av att landet har en politikerklass och en statsminister som tror att det räcker med de så kallade "gränskontrollerna" som är av noll och intet värde.

I den förra bloggposten påpekade jag att den islamistiska terrorn inte kan jämföras med den röda terrorn på 1970-talet. Då härjade människor som saknade varje form av social förankring och hade stöd av så gott som ingen. Nu härjar människor som har en mångmiljonhövdad social bas bland Europas muslimer. Det är det som är oroväckande och bäddar för en framtid i mindre eller större krig där friheten och demokratin inte längre utmanas utan de facto måste slåss för att överleva. Man drar sig onekligen till minnes parollen från franska revolutionen: "Till vapen medborgare!"