fredag 8 oktober 2010

Fredagstanken

Idag är det fredag igen, dags att knyta ihop veckosäcken. Igår kväll föll jag, för första gången på mycket länge, ner i fadon. En helkväll med Joana Amendoeira, såg hela konserten som Carlos spelade in när hon uppträdde här i Kristianstad för fyra år sedan. Allt kom tillbaka: glädjen och tårarna, känslan av tomhet och misslyckande, den väldiga sorgen över allt som gick fel och en lika stor glädje över allt det som Lissabons gränder och människor givit mig.

Igår kom också första exemplaret av min nya bok. Alltid samma glädje att hålla en ny bok i handen, bläddra, se så att allt är rätt gjort, se att det är fullbordat. Boken ska utkomma 1 november, och strax innan har jag mina exemplar här. Om någon vill beställa kan man göra det via förlaget i länken ovan, eller direkt från mig med ett mail: thomas.nydahl@gmail.com

Ikväll glider vi ut på en sista vinafton med god mat. Några av mina söner och döttrar kommer på middag. Det ska lagas mat och bakas bröd. Tids nog sitter vi ner för en helkväll.

Så är, och så måste fredagar vara. En punkt för veckans strävanden. Ett möte med stillheten. Turen till kusten, tystnaden i kombination med havets brus. Eftertanken.

Bilder från Fiskars, Finland. Foto: U.W.