torsdag 30 mars 2023

Vi är i ryska ögon "ett legitimt mål"

Foto: Astrid Nydahl
 

"Rysslands ambassad i Stockholm skriver på sin hemsida att Sverige blir ”ett legitimt mål för Rysslands vedergällningsåtgärder” om landet ansluter till Nato."

Redan tidigt på onsdagen kunde man ta del av den ryska ambassadörens groteska budskap. Lite längre fram på dagen kom beskedet att 19 länsstyrelser tagit emot försändelser med vitt pulver. Att kalla det hotfullt är att förminska betydelsen av en sådan rikstäckande händelse. Förhoppningsvis kommer det någon form av besked kring vem avsändaren kan tänkas vara.

Nog är det hög tid att förstå att vi för Putin-fascismen och dess krigsmaskin är just ett legitimt mål. Vilka slutsatser ska vi dra av det? 

Uppdatering

Cornucopia skriver:

Vad som sticker ut denna gång är omfattningen, som kräver en högre ambitionsnivå än rättshaverister brukar tillämpa. Resultatet blir oavsett att totalförsvarsmyndigheter med kritisk funktion vid kris eller krig får sin verksamhet störd och att en hel del vardaglig myndighetsutövning fördröjs.

Då avsikten är att påverka svenska samhället och det sker i stor skala i form av ett hot, så kan man fundera på om det hela inte borde falla in under terrorlagstiftningen? Det kan även vara ett antagonistiskt hot från främmande makt, dvs Ryssland. Oavsett krävs en del tålamod, planering och ambitionsnivå för detta och timingen är minst sagt intressant.

Inga kommentarer: