torsdag 2 mars 2023

Pensionärsfika i vacker väntsal

Stationen i Kristianstad 1942
 

Det är inte mycket att orda om, ändå gör jag det. Ty hela den gångna vintern och fram till 28 mars är stationsbyggnaden starten på våra dagar. I ena flygeln har Pressbyrån den lilla butik där vi köper espresso och croissant respektive wienerbröd och tar med oss in i vänthallen. Den är oerhört vacker

Foto: David Castor 2011

Efter fika blir det en 20 minuter, långsam promenad i Tivoliparken innan bussen återvänder till Byholmsvägen.

Eget foto 1 mars

 

5 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Den stationen minns jag från min barndom när vi for med tåget från Sölvesborg till K-stad för att sedan byta till tåget mot Balsby. Under 90-talet fanns det en mycket fin krog i byggnaden som vi besökte.

Inre exil sa...

Tack Stefan. Där krogen låg finns i dag Skånetrafikens info och biljettförsäljning, och där tidigare den fanns ligger i dag en överdimensionerad och globaliserad Espresso House. Men väntsalen är sig lik och fikan köper man till lägsta tänkbara pensionärspris inne på Pressbyrån!

Lennart R sa...

Minnen som dyker upp. Lumpen, inryckning 1964 på Kristianstad station.
Utrryckning Linköpings station. En station med toalettskyltar för. Män Kvinnor Stadsbud. Tiden går men det gör knappast tågen.
Två gamla fina byggnader.
Otroligt att dom står kvar.
Ha det gott
Lennart R

Inre exil sa...

Toa-skyltarna är ju underbara - hade inte hört talas om sådana.

elina sa...

Det fanns en tid då de offentliga byggnaderna skulle ha stil och klass, skönhet och kanske lite pampigt också. De skulle representera Myndigheten, Staten, Kommunen... även den högre utbildningen.
Idag är det ofta fula lådor som förfular omgivningen och visar tillsammans med fula bostadshus att vi medborgare inte är värda mer. Lägg till usel nyare offentlig så kallad konst.