torsdag 25 oktober 2012

Pamela Geller och kreationisterna

Joseph Farah
Det är ingen hemlighet att jag hyser en stor motvilja mot amerikanska Pamela Geller. Eftersom hennes nätverk tycks spela en allt större roll också i länder som Sverige och Danmark har jag börjat rota lite i hennes miljöer.

I natt hittade jag den här krönikan av henne. Den skiljer sig inte mycket från propagandan hon publicerar på sin egen blogg. Men platsen hon skriver krönikor för är av annat slag. Det är WND, som drivs av Joseph Farah, nyhetstjänsten som bland annat, med hjälp av Israel Today erbjuder nyheter från Israel "ur biblisk synvinkel":
"Israel Today describes itself as a Jerusalem-based news agency providing a biblical and objective perspective on local news."
Till amerikanska politiker skickar WND ut en bok och en film producerad av Farah, den heter "Isaiah 9:10 Judgement". Den presenteras bland annat med orden:
 "The book and the documentary are dire warnings of God’s judgment impacting America right now following a pattern observed in the Bible..."
Den kristna kreationismen tycks omhuldad på WND och man behöver inte leta länge för att se att man också ansluter till den opinion som utifrån kristen messianism förbereder "Guds rike". Farah menar att det är "muslimska grupper" som stödjer "homosexualitet i avsikt att förstöra Amerika". Det skulle "tjäna islams långsiktiga syften."

Och så kan man läsa om filmen som Farah producerat:
"Acclaimed filmmaker’s remarkable case that Obama’s dad was communist"
Det påståendet brukar skruvas ytterligare ett varv hos Geller, som menar att Obama själv är såväl kommunist som muslim (och kanske inte ens amerikan!). Det finns all anledning att syna Pamela Geller och hennes allierade närmare. Det kommer jag att göra framöver. Här kan du läsa annat jag skrivit om dem.


5 kommentarer:

Christer sa...

Egentligen är det intressantare att gräva i varför administrationen ljuger om vad de visste om Benghazi än var Geller publicerar sina alster. Geller försöker nå ut med sitt budskap och är motarbetad av många och nu tydligen även av dig.

Inre exil sa...

Christer, jag vet inte vem du är. Men jag förbehåller mig rätten att granska och kritisera politiska företeelser och personer. Jag bryr mig inte ett dugg om den sortens motsatsförhållanden du presenterar. Som du kanske vet har jag skrivit mer om Libyen än de flesta, också om det som hände i Benghazi. Och min kritiska syn på Geller har inte uppstått "nu" - den har jag också tidigare framfört här i bloggen.
"Geller är motarbetad av många" säger du. Ja, att hon är motarbetad är sannerligen inget kriterium för att ansluta sig till hennes svartvita världsbild.

Cecilia sa...

Geller är inte intressant. Kort och svartvit. Snart glömt...
I det som är mer intressant och viktigt - mänsklighetens överlevnad.

Inre exil sa...

Cecilia, jag tror tvärtom, hon är mycket intressant, just för det hon representerar och vad det i sin tur kan leda till.

Cecilia sa...

Thomas: Jag tror att vi menar samma sak, men talar om olika tidsperspektiv?