torsdag 25 oktober 2012

Pamela Geller och kreationisterna

Joseph Farah
Det är ingen hemlighet att jag hyser en stor motvilja mot amerikanska Pamela Geller. Eftersom hennes nätverk tycks spela en allt större roll också i länder som Sverige och Danmark har jag börjat rota lite i hennes miljöer.

I natt hittade jag den här krönikan av henne. Den skiljer sig inte mycket från propagandan hon publicerar på sin egen blogg. Men platsen hon skriver krönikor för är av annat slag. Det är WND, som drivs av Joseph Farah, nyhetstjänsten som bland annat, med hjälp av Israel Today erbjuder nyheter från Israel "ur biblisk synvinkel":
"Israel Today describes itself as a Jerusalem-based news agency providing a biblical and objective perspective on local news."
Till amerikanska politiker skickar WND ut en bok och en film producerad av Farah, den heter "Isaiah 9:10 Judgement". Den presenteras bland annat med orden:
 "The book and the documentary are dire warnings of God’s judgment impacting America right now following a pattern observed in the Bible..."
Den kristna kreationismen tycks omhuldad på WND och man behöver inte leta länge för att se att man också ansluter till den opinion som utifrån kristen messianism förbereder "Guds rike". Farah menar att det är "muslimska grupper" som stödjer "homosexualitet i avsikt att förstöra Amerika". Det skulle "tjäna islams långsiktiga syften."

Och så kan man läsa om filmen som Farah producerat:
"Acclaimed filmmaker’s remarkable case that Obama’s dad was communist"
Det påståendet brukar skruvas ytterligare ett varv hos Geller, som menar att Obama själv är såväl kommunist som muslim (och kanske inte ens amerikan!). Det finns all anledning att syna Pamela Geller och hennes allierade närmare. Det kommer jag att göra framöver. Här kan du läsa annat jag skrivit om dem.