måndag 1 oktober 2012

Undan för hundan - tredje rundan...


"Undan för hundan/ nu går vi in på åttonde rundan" minns jag att Ronny Åström sjöng på första skivan, den som med Peps Perssons musiker och arrangemang gjorde Åström till en skånsk mästare för några år. Skivan hette Den ensamma människan och redan det talade väl till mig. Jag har den inte kvar. Nästan allt i LP-väg gick i soporna för tjugo år sedan, det ångrar jag idag när det är för sent. Sången hette Skrotknuttes Majvisa och bjöd på rader jag ibland hör mig själv gå och gnola: "Du e annorlunda! / Du, min mjuka, runda! / Du, min mulliga mördegspaj, Maj!"

Vad jag egentligen skulle säga var något helt annat. Korrekturet till Black Country är nu skickat till formgivaren/sättaren. Det blev sex hela A4-sidor fulla med ändringar och korrigeringar. Inom kort levererar han tredje-korret till mig och om allt ser bra ut blir det också det sista. Sedan väntar ett komplett omslag med en informativ baksidestext. Efter det? Ja, då går det över Östersjön för tryckning. När man som minst anar det händer det saker som får det att rassla till i bokkön. Och inte ens på Bokmässan var jag. Inte den här gången heller. Och inte nästa.

Bilden: Pakistanska, äldre män vilar benen i Walsalls centrum. De sitter på en bänk vid den öppna plats som heter The Bridge. Eftersom bilden inte kommer med i boken ville jag visa den för er. För mig en minnesbild av stillhet och harmoni i ett annars så konfliktfyllt samhälle. Tagen i maj 2012. Foto: TN

Inga kommentarer: