tisdag 10 oktober 2023

Hamas kommer att fortsätta på sin massmordsväg. Kriget blir extremt i alla avseenden. Ingen skulle acceptera att medlemmar av Waffen SS traskade omkring fritt i Europas städer

Håller världen andan nu? Att Israel förbereder en markoffensiv in i Gaza torde vara en självklarhet. Bara en blind och döv lever i tron att det är över nu.

 

Hamas var en del av Muslimska Brödraskapet. Det får inte glömmas bort. Att Hamas i dag också är starkt på Västbanken bevisas väl av sådant som att de vann valet på Birzeit-universitetet utanför Ramallah, detta en gång så sekulära fäste (jag har varit där två gånger - inte ens en slöja fanns att se). 

 

Hamas har starkt stöd, men man ska också lyssna till uppgifterna som säger att de är hatade bland palestinierna. Till skillnad från den apatiska palestinska administrationen – bedövad av sin egen rikedom och korruption – attraherar Hamas med sin handlingsförmåga.

 

Ha inga illusioner. Det finns all anledning att hålla andan. Israels redan så klart formulerade målsättningar säger oss att ett långt, extremt brutalt och hänsynslöst krig kommer inom kort.

 

“Vi slåss mot mänskliga djur och vi måste agera därefter”, (men ”mänskliga” skulle jag inte säga). Försvarsminister Yoav Gallant uttalade orden efter Hamas-massakern. Tonen är satt. Den är säkert mycket grövre i samtalen runt om i Israel. Det måste den vara bland de angripna och hatade. Den kommer att prägla kriget, som ska föras av bl.a. 300.000 reservister. 

 

Det finns också anledning utgå ifrån att Hamas kommer att fortsätta på sin massmordsväg.

 

Ingen skulle acceptera att medlemmar av Waffen SS traskade omkring fritt i Europas städer. Varför skulle vi acceptera att medlemmar av Hamas – eller andra islamistiska terrorgrupper – traskar omkring fritt i Israel/Palestina eller för den delen Sverige? Folkmördarideologierna måste krossas – också fysiskt.

 

 ***

 

Slutsats formulerad på Document.dk av Asger Aamund:

 

Den største gevinst ville imidlertid være, at uden Hamas bliver Irans tyranner sat ud af spillet og må opgive deres planer om dominans i Mellemøsten og Israels udslettelse. Hvis præstestyret i Iran forsvandt, ville den islamiske terrorbølge også i Europa visne hen og dø, da det er den ideologiske arv efter Ayatollah Khomeini, der er benzinen på terrorens bål. Udslettelsen af Hamas vil således være et vigtigt skridt på vejen til et sammenbrud af præstestyret i Iran og dermed begyndelsen til fred og samarbejde mellem de sunni- islamiske samfund og de vestlige demokratier.


 

1 kommentar:

Kenneth Karlsson sa...

Jag håller med dig. Alla andra utvägar är prövade i åratal.