lördag 8 september 2012

Det går en man...

Det går en man i en backe. Backen leder upp till Ale stenar. Han har redan sin fars knyck över skuldrorna, han kommer att bli alltmer framåtlutad. Men han är ännu ung och går med spänstiga steg. Han är runt trettio år. Till vänster om honom går äldste sonen, till höger lite frikopplad och dansande äldsta dottern. Bakom honom går den näst äldsta dottern, den eviga rebellen. Han vet ännu ingenting om framtiden. Han ska bli far till ytterligare tre barn. Han ska få tio barnbarn. Han ska lämna allt det som kallas arbete och dra sig undan alla de sammanhang han längtade till som ung. Halva hans nuvarande liv hade gått. Han var redan då och förblir jag.

***

När han besökte platsen 2011 insåg han att sådana höjder var omöjliga att bestiga. Han återvände ner till hamnen. Han spejade ut över havet och bestämde sig: 2012 ska det göras. Och när det var gjort började det praktiska arbetet med att skapa en bok. Den är inne på andra rundan nu och en omslagsbild kommer vilken dag som helst att visas här i bloggen.

När han lägger ut den har det gått sextio år och tre månader sedan mannen på bilden föddes i Malmö (trots att han skapats i Tyringe av en leksakssnickare och en ung hemmafru). Han ser sig inte om längre. Han försöker ta varje dag som den kommer. Men boken kommer att ingripa i hans liv. Det närmar sig den dag då den ska tryckas. Först ska bara ett antal korrektur läsas. Är du nyfiken på hans bok kan du läsa mer här.Inga kommentarer: