fredag 6 maj 2016

Tystnad, stillhet - bortom samtiden

Östersjön spegelblank. Foto: Astrid Nydahl.
Det blev som förväntat: tyst och stilla där ute vid Östersjön. Havet låg spegelblankt när vi kom dit tidigt på förmiddagen. Redan då låg solen på, mycket varmt. Det blev första vårdagen med bara armar. Fika och samtal. Bilderna. Läsningen. Påtår och eftertanke.
Bildbevis: första dagen
med bara armar.

Där ute låg en liten båt med en hel familj fiskande. Vi hörde dem samtala.

På kostigen bakom oss kom då och då människor, vandrande eller motionerande. Det rörde mig inte. En röst som ropade uppifrån byn: "Nu får ni komma, fikan är serverad". En långväga nysning nådde oss.

Astrid på huk och på knä vid blomningen. Det spricker överallt nu. Små blommor på ängarna, buskar, träd. En bukett får ni här nedan:


Foto: Astrid NydahlFoto: Astrid NydahlFoto: Astrid Nydahl
Foto: Astrid Nydahl

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack igen, för de fina bildegna, o text om stort o smått. Det är så fint att det finns både allvar o vila i din blogg. Vaken iakttagelse av vår samtid, o ödmjuk tacksamhet över de små sammanhangen o vardagen. O de vackra bilderna som alltid passar så bra ihop. Uppskattar mycket din blogg!! Säger en som beställt böcker av dig, från det land som i minst 700 år var en deliten av Sverige, men här skriver under signatur. Hoppas du fortsätter med din blogg länge ännu!!
Med vänlig hälsning