fredag 5 juli 2013

Barnen och glädjen

Eftermiddagen har jag ägnat mitt barnbarn Alma-Lee som fyller nio år idag. Med prunkande grönska, doftande blommor i den vilt välvuxna trädgården, och med många glada barnröster kunde hon stolt ta emot kusiner, mostrar, kompisar, mormor och morfar (just det, jag!) och andra till ett längre kalas. Jag fick henne att för ett ögonblick posera framför vulkan-tårtan som är tradition i familjen, innan hon rusade iväg igen. På presentbordet dominerade böckerna, men där fanns förstås också musik, smycken och annat som var både till nytta och nöje.

I mitt gamla hem i Sätaröd ägde kalaset rum, huset där nu en av mina döttrar bor med sina tre egna flickor Alma-Lee, Vera och Lykke. Så att besöka dem är också alltid lite som att komma hem. Allt är välbekant.

Med Hugos storasyster Ebba, också hon Amerikafarare i våras, satte sig Alma-Lee vid kalasbordet.
Lille Hugo var också med, och jag har inte träffat honom sedan han var med på Alström-konferensen i USA, och jag fick en varm kram med kindpuss av honom, och med händerna sökte han, som alltid över mitt ansikte och frågade om jag hade riktigt långt skägg nu igen. Han blev inte besviken över att det var alltför kort för att hamna i tomte-kategorin. En fin fredagseftermiddag är avverkad och jag kan med gott samvete lägga upp benen för vila över helgen.


Inga kommentarer: