lördag 1 januari 2011

Första dagen.

Går in i det nya året med lätta, försiktiga steg. Andningen tung. Nattens massaker i Alexandria ett första tecken på hur det kommer att bli (också) 2011. Man säger att det är al-Qaida-gruppen "Islamiska staten Irak" som ligger bakom. Samma gäng som Tranås/Luton-bombaren sade sig tillhöra.

Budskapet kan inte missförstås. Varje läskunnig människa bör i alla fall försöka förstå och se sambanden.

Själv förundras jag över hur det nya året stormar in, träden vajar, snön droppar och den stränga kylan tycks bara ha försvunnit ut över havet.

På Malmö Central har ett X2000-tåg kraschat rakt in i stationen och man har utrymt byggnaden, så förvänta er ingen fungerande järnväg (idag heller). Tiden är utmätt. Vi ser det ske men är förlamade och oförmögna till handling (eller så rusar vi runt i ett ekorrhjul där de partipolitiska valen framstår som rätt svar på fel fråga).

Foto: U.W. Billnäs, Finland.

6 kommentarer:

Carl Jacobson sa...

Nja, det där sista om tåget är nog ändå en övertolkning.

Visst. jag fick också sitta ett par timmar i Laxå under mitt senaste besök i Sverige, men jag såg det inte som något budskap från makterna.

Inre exil sa...

Ja Carl, det har du alldeles rätt i. Men min text är inte en konkret beskrivning av ett orsakssamband, utan ett försök att teckna den stämning och uppgivenhet som för närvarande härskar i riket. Känslan av vanmakt.

Enn Kokk sa...

Ett gott - ja, ett bättre - 2011 tillönskar jag dig!

Inre exil sa...

Tack detsamma Enn!

Hanne H sa...

Tror, at min kommentar er blevet væk?
Vil ønske dig og familien et godt 2011 - trods alverdens dårskab og had - takke dig for dine fine texter både i bloggen og i dine bøger. Ser frem til fortsættelse.

Inre exil sa...

Kära Hanne, det har inte kommit någon tidigare kommentar från dig. Tack för dina goda ord. Jag önskar också dig ett gott 2011 och vi ses framöver i bloggen.