tisdag 18 januari 2011

2010, ett av de värsta åren i fredstid för danska judar.

De danska judarna utsätts för allt fler så kallade hatbrott.

Idag rapporterar en dansk dagstidning om hur det ser ut: "Det Mosaiske Troessamfund får flere og flere henvendelser fra danske jøder, som udsættes for overfald og ydmygelser. En ung jødisk mand bliver omringet af en gruppe fremmede i Fælledparken i København. De spørger ham, om han er jøde, men inden han når at svare, overfalder de ham med spark og slag i hovedet.

Sådan lyder et eksempel på de hadforbrydelser, som jøder i Danmark sidste år var udsat for. Ifølge Det Mosaiske Troessamfund var 2010 det værste år i nyere tid for danske jøder, hvad angår hadforbrydelser. Troessamfundet registrerede mindst 30 tilfælde af vold, trusler og forfølgelser, men det reelle tal er højere, og omfanget tager til, vurderer samfundet.

"Der er ikke noget nyt i, at jøder overfaldes, men tilfældene er blevet grovere og er vokset i antal. Heldigvis har vi et fremragende samarbejde med politiet, og vi er vant til at tænke os om i forhold til vores sikkerhed," siger Finn Schwarz, formand i Det Mosaiske Troessamfund."

Inga kommentarer: