tisdag 11 januari 2022

Macron och andra om icke-medborgare, idioter, kvinnohatare och rasister

Marknadsdag i engelska Dudley. Foto: T.N.
 

President Macron säger att de som inte vaccinerar sig "inte är medborgare" och att han ska göra allt för att "jävlas med dem". Man kan med fördel lyssna till Neil Olivers lilla föreläsning om saken, i World leaders think the unvaccinated are next door to idiots, racists and misogynists på You Tube. Hur kan det komma sig att presidenter och statsministrar uttalar sig på det viset? Det är för mig obegripligt, om det inte är en medveten och avtalad strategi. I så fall är den ytterst kontraproduktiv och bidrar till stämningen av konfrontation. 

Att ens uttala sig om vaccinfrågor har blivit obekvämt. Det innebär att man drar på sig läsares vrede, trots att man inte medverkar i någon kampanj. Men när europeiska och nordamerikanska ledare uttalar sig så som Macron och andra bör det väl vara hög tid att anmäla sin avvikande åsikt?

1 kommentar:

elina sa...

Många politiker Världen över har visat sin inre lägervakt under covid. Ytterst obehagligt. Skrev också om Macrons uttalanden någon dag sedan. Presidentval snart där, kan inte komma fort nog, oavsett meningslösheten i val.