fredag 28 januari 2022

100.000-årsgarantin från hårfrisörskan

Foto: Astrid Nydahl

 Så, nu har snillena i den svenska politikerklassen kommit fram till rätt metod för slutförvaringen av kärnbränsle. De är minsann unika! Ansvarig minister är hon som inte ens har ett godkänt avlopp till sitt hus. Rätt gissat, ministern med ansvar för landets avlopp, damfrisörskan Annika Strandhäll.

"Miljöminister Annika Strandhäll (S) saknar tillstånd för den enskilda avloppsanläggning hon har i sin villa på Värmdö. Strandhälls villa har enskilt vatten och avlopp och är inte anslutet till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Men tillståndet för avloppsanläggningen löpte ut i april 2019, alltså för nästan tre år sedan, och sedan dess har Strandhäll inte förnyat det."

Och hur mycket tar hon i när hon vill garantera oss 100.000 problemfria och strålsäkra år under Forsmark?

PS: Det finns gott om kritiska synpunkter. Läs t.ex. den här artikeln i Ny Teknik

"Korrosionen kan vara 1 000 gånger snabbare än vad Svensk Kärnbränslehantering, SKB, hävdar. Det kan innebära att kapslarna kan börja läcka radioaktivitet om 100 år istället för de 100 000 år som behövs."

 

4 kommentarer:

elina sa...

Hon bestämmer ingenting. Hon läste upp från papper som några andra hade skrivit. Innan något slutförvar sker - det tar åratals - har man hittat ett sätt att använda resterna, pågår redan. Dessutom ska det i rätten, Mark- och Miljödomstolen också.
Fortsättning följer.

Inre exil sa...

Icke desto mindre är hon ansvarig minister. Eller kanske "ansvarig"

elina sa...

Ack ja. Känns som S har fäbless för medelålders kvinnor som inte ens kan sköta sina egna finanser eller andra skyldigheter.
Jag skulle inte ge henne ansvar för - ja, ingenting.

Inre exil sa...

Precis så jag menade