söndag 23 januari 2022

Högtidsdag nummer 23 (av 28)

Foto: Astrid Nydahl
 

Dagens högtid är en två-personers angelägenhet. Icke desto mindre blir det högrev på franskt vis, mycket örtkryddor, med puré av blomkål och broccoli - hemlagad förstås - och portugisiskt rödvin till den. Och tro det eller ej: hemlagad äpplekaka med vaniljsås till efterrätt.

Vi har som tradition, oberoende av pandemier och andra störande inslag, att fira denna dag utan gäster. De har sitt att tänka på. Vi sätter på den där fina skivan med Stefan Isakssons kvartett i bebopens värld, njuter hans saxofon, tänder några ljus, drar för gardinerna och börjar högtiden till bords.

Det är måndag inom kort. Då ska högtidens effekter sedan länge vara bortblåsta.

 

2 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Boeuf Bourguignon? En av mina favoriter.

skepparn sa...

All mat, jag ej lagar själv ,är superb!
Hemlagad, givetvis---