torsdag 22 augusti 2013

Sverige, underbara nya världen. Om akademiska koder, kemiska vapen, våldtäktsoffer, hatbrott och slöjor

Bosarpasjön. Foto: A.N.
Hela onsdagen befann jag mig långt från datorer, och till en början också människor. Vi färdades allt djupare in i A:s barndomsland, genom blandad bok- och granskog, där den ljusa, välkomnande grönskan mötte den mörka, klaustrofobiska. Vi såg på småskolan där hon gått, vi slingrade oss fram mellan minimala byar och enskilda gårdar med stora TILL SALU-skyltar. När Bosarpasjön öppnade sig tog vi med stolarna och satte oss alldeles vid vattnet för kaffe och smörgås.

En andfamilj gjorde oss sällskap och fick dela på en dubbel skinkmacka. Då insåg jag att inte ens änder är solidariska; en av dem tog en hel macka och stack iväg fortare än kvickt men fyra andra efter sig som aldrig hade en chans att nå brödet.

På eftermiddagen bar det hemåt med fikapaus i grannstaden. Också ett duntäcke fick jag med mig hem, skrivet på stipendiekontot för svalare nätter.

Det var först framåt kvällen jag satte mig att botanisera. Det Sverige jag möter på nätet får mig först alltid att skratta, sedan att hulkande dra mig tillbaka. Exempel? De kommer här:
"Den akademiska koden knäcker studenterna"
Rubriken mötte mig här. Jag kunde inte låta bli att tänka på termen de lättkränktas land. Om man går in i högre studier med den världsbilden kunde man lika gärna ha skrivit varningar överallt i vårt arma land. Visst knäcker den kommersiella koden dagens shoppare? Visst knäcker alfabetet alla som vägrar läsa litteratur? Det finns så många besvärliga "koder" att brottas med. Så här berättar artikeln:
"Studenterna nu har ett hemskt litet ordförråd, språket är fullt av missförstånd och hos många har den grammatiska förståelsen har mer eller mindre kollapsat, säger Hanna Enefalk, historiker som undervisar i A-kursen i historia vid Uppsala universitet."
Här kan jag inte låta bli att påpeka att det i den citerade texten insmugit sig ett "har" för mycket (jo, det är jag som kursiverat dem ovan). Redan där ser man vad som pågår! Man kunde ju föreslå ett utökat ordförråd före universitetstudier. Varför inte en sommarkurs i ABF-regi på temat: "Flest ord före augusti vinner en resa till Badabing"?

Pågår det krig i Somalia? Det tror nog inte Vänsterpartiets ledande "kamrater" - de åker helt sonika ner för att genomföra "ett demokratiprojekt". Resultat? En död och en allvarligt skadad, den senare gruppledare för Vänsterpartiet i Storstockholm. Undrar om de ens läste på före resan? En av dem var ju själv somalier - nåja, "svensk" somalier då - och borde veta bättre. Kanske kunde V-politikerna har börjat här eller här, och om man bara litar på vad andra kommunister anser kunde man ha hämtat denna information i Proletären, det finns ju en hel del fakta att gå på och inte förstår jag varför man ska genomföra "demokratiprojekt" under brinnande krig, förutsättningarna att lyckas torde vara mycket små. Under alla omständigheter bör vänsterpartisterna vara väl förtrogna med den mordiska, islamistiska al shabaab-milisen (som har djupa förgreningar också i Sverige och som är den främsta kraften bakom det fortsatta kriget).

Så läser jag att en svensk kvinna i Oskarshamn utsatts för ett hatbrott:
"Vid tretiden i måndags befann sig en 23-årig kvinna på väg hem i Kristinebergsområdet i Oskarshamn. Plötsligt närmade sig tre yngre utländska män. De frågade om hon var svensk och när hon svarade ja blev hon slagen så pass hårt att hon hamnade på marken. De tre männen ställde sig över kvinnan och sa: "Välkommen till Sverige, det är vårt land nu, inte ditt". Polisen rubricerar händelsen som hatbrott."
Jag blir förvånad. Trodde inte att svenskar kunde utsättas för hatbrott, men om nu polisen säger det så har kanske konsensus börjat krackelera. Ingen kommer förstås att kalla till solidaritetsmanifestationer med kvinnor som får se denna sida av multikulturen. Inte heller kommer någon att klä sig i säck och aska för att visa medlidande med de 1,4 miljonerna brottoffer som finns i Sverige (där 6.400 kvinnor är utsatta för våldtäkt), enligt senaste siffrorna från Brottsförebyggande rådet.

Ånej, kan man istället klä sig i slöja och knipa poäng på ett brott som inte ens bekräftats i skrivande stund, så gör man  hellre det och ställer in sig i den fördummande kören av politiskt korrekta kollaboratörer med den islamistiska saken. Så här skriver Snaphanen om de geografiska omständigheterna kring området där överfallet på den slöjbärande kvinnan ska ha ägt rum:
"Ikke-europæiske indvandrere udgør desuden over 70 % af befolkningen i Fagersjö, alene 48 % er fra Asien og Afrika. Ville en svensk racist vove at opføre sig sådan, hvad enten han boede der eller kom udefra? Hvem ville gå ind i Vollsmose en fredag aften og råbe og skrige højt og tæve en besløret kvinde besvimet flere gange? En højgravid, muslimsk kvinde alene ude kl. 23 uden en mand i en kriminalitetshærget forstad? Oh, dear, lad være med at trække mig i benet, det falder uden for det sandsynlige, men hvis en gerningmand endelig findes efter dette, er han da overhovedet svensk, og hvis ikke, hvad vil mediesverige så lære os af det?"
I sammanhanget får man inte glömma den arabiske man som ringde Sveriges Radio, och sa att han bevittnat alltsammans och att det var kvinnans egen make som misshandlat henne! Är hans vittnesmål oväsentligt? Att mannen tycker det är ok att göra som den påstådda gärningsmannen gjort är en helt annan sak. Så visar sig ju en moralkodex i all sin fulhet, också när det inte är hans mening att låta det ske. Han vill ju bara vara ärlig: "Det var bara hennes man som klippte till henne".

Så här låter själva historien i radio, är det någon som tycker det är trovärdigt?

Nå, det var detta Sverige som mötte mig under onsdagskvällen. Låt mig slippa möta det igen på ett tag, det sliter på både kropp och själ. Bara i Sverige drabbas "feminister" av hysteri och går man ur huse klädda i slöja. I de länder där man enligt lag måste bära slöja, längtar kvinnor efter friheten att ens få lov att kalla sig feminister. Bara i Sverige kallar man till möte efter ett obekräftat och av polisen beskrivit som "ett möjligt brott" - som ingen vet om det ens ägt rum. Och till alla "de goda" svenska medelklasskvinnor som från Sensus till FI klär sig i slöja vill jag sända dessa ord:
"Att tro, att alla kvinnor som bär hijab gör detta frivilligt och av eget val, är naivt. Att tro, att alla beslöjade kvinnor står fria att göra sina livsval, utan påtryckning, hot och löften från släkten, klanen eller sin familj, är naivt. Att tro att hijaben har något annat syfte än kontroll av kvinnans sexualitet, är naivt." (Sara Mohammad och Virpi Hellmark, Riksorganisationen GAPF– Glöm Aldrig Pela och Fadime)
Kanske kunde man också erinra sig bloggaren Oskoreis ord, med anledning av den hatbrottsutsatta svenska kvinnan i Oskarshamn som jag skriver om här ovan, ställda i relation till diverse slöjbärande manifestationer:
"...valet av slöjan som solidaritetssymbol och den beslöjade kvinnan passar in i ett ”grand narrative” som osynliggör andra offer och andra förövare. Ett exempel på detta är infödda svenskar som utsätts för hatbrott i det offentliga rummet av andra, icke-infödda, rasister. Med dessa visas ingen solidaritet, deras existens förnekas istället och att ens beröra det klassas närmast som ett hatbrott i sig. Men att måla upp ett rasistiskt Sverige utan att ens nämna att det är ett mångrasistiskt samhälle är i sig ett uttryck för rasism, och ett försök att ge etniska svenskar en kollektiv skuld." 
Kunde man kanske inte en stund ägna sig åt det som förmodligen är de krigförande islamisternas senaste provokation i Syrien: kemiska stridsmedel mot civilbefolkningen samtidigt som FN:s vapeninspektörer befinner sig i landet? Det förefaller helt orimligt att regimen skulle begå ett sådant brott med tanke på rådande omständigheter.Låt oss hoppas att de skyldiga hittas. Det syriska jihad-kriget blir smutsigare för varje dag. Till och med Al Jazeera, som annars för det mesta står på jihadisternas sida (därför att de finansieras av samma makthavare), ser vart det barkar.

Uppdatering om Syrien: Idag kan man i AB läsa bl.a. detta:
Regimen medger att armén utförde en attack mot rebellfästen i går, men kallar i ett uttalande upp­gifterna om att kemiska vapen använts ”ogiltiga och helt ogrundade”.
Attacken inträffade bara dagar efter att en grupp FN-inspektörer anlände till Syrien för att under­söka tidigare anklag­elser om kem­isk krigs­föring.
Gruppens led­a­re, svenska vapen­experten Åke Sellström, uppgav i går att han bara sett tv-bilder från den misstänka gasattacken.
– Men de höga siffrorna på antal skadade och döda som man talar om låter misstänkt. Det låter som någonting man bör titta på, säger han till TT.
Frankrike, Storbritannien och USA kallade i går eftermiddag till ett extra kris­möte i FN:s säkerhetsråd efter den misstänkta gas­attacken. Länderna krävde en omedelbar FN-inspektion för att under­söka de nya anklagelserna.
Och i Svenska Dagbladet finns nu en mycket intressant analys. Som sagt: låt oss hoppas att man verkligen finner de skyldiga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Reagerar ungefär som du gör Thomas inför rapporteringen.
Frågan jag ställer är om det bara är mediernas "bild" som är vriden eller om även verkligheten i landet påverkas av den här ideologiska speglingen?
Jag möter i Limhammn sällan, men något oftare nu, niqaber å hijaber, tittar nyfiket men får inga bekräftande blickar tillbaka.
Vem transformeras och hur djupt?
HUBERT