torsdag 29 augusti 2013

Hälsan. Kort uppdatering

Jag sover - försöker i alla fall - i korta skift med kroppen full av kodein (jo, min läkare har varnat mig, det är vanebildande). Det gör inte dagarna lättare. Men med den nyinskaffade halskragen mildrar jag en del av smärtan. Idag har jag lyckats hitta en väg att skriva. Har tagit fram en liten bärbar dator som placerad på matbordet gör det möjligt för mig att sakta skriva ett och annat. Därför kommer jag inom kort att publicera en första bokrecension sedan jag insjuknade.

Det blir min läsning av SD-ledaren Jimmie Åkessons debutbok Satis polito som utkom för några dagar sedan. Det är en bok som ger svar på många frågor, både kring Åkesson som person och kring Sverigedemokraterna som parti. Men den ger också upphov till en rad nya frågor. Ni vet var jag står när det gäller nationalism och populism, men trots att jag varken sympatiserar med eller röstar på SD ska jag försöka åstadkomma en saklig och i bästa fall objektiv recension av boken. Det borde vara möjligt, när man varken skriver för den knähundspräglade svenska pressen eller dess underlydande kultur- och propagandaapparat.

Under konvalencensen läser jag mer än normalt, så jag hoppas kunna publicera recensioner av en handfull böcker i alla fall. Så får den närmaste tiden gestalta sig. Några egna infall lär det inte bli. Tack till er alla för hälsningar och uppmuntran. Era ord gör nytta!

3 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Välkommen åter i skrivarfåran och självfallet hoppas jag på din snara bättring, Thomas. Du är en de mest intressanta skribenterna i Sverige idag, så du behövs i ett hav av liktyckande. Även om jag inte kommenterar dina inlägg i den omfattning jag borde så läser jag dagligen det du skriver.

markus sa...

Thomas, hoppas du tillfrisknar snabbt!

Inre exil sa...

Tack ska ni ha!