tisdag 4 oktober 2011

Nya boken växer fram. Nu lite fortare än jag trott.

Arbetet går framåt, första korrekturet är färdigt, och ett omslag har idag anlänt (jag hoppas i veckan kunna visa det i sin helhet).

De som förhandsbeställt eller anmält intresse har ikväll fått privat mail om bokens pris, leveransvillkor och annat.

Tack vare de många förhandsbeställningarna vet jag vilken upplaga jag ska låta trycka och kan göra det mycket tidigare än det var tänkt. Jag är inte så lite rörd av den fantastiska respons jag fått från er blogg-läsare. Tack!

Här vill jag passa på att säga följande:

* Boken trycks i en mindre upplaga.

* Den kommer endast att försäljas här i bloggen. Varken i nätbokhandeln eller i enskilda boklådor kommer den att finnas.

* Jag kommer inte att skicka ut friexemplar till bekantas bekanta, så frikostigt som jag gjort i alla år med tidigare böcker. Det har jag naturligtvis inte råd med.

* Utöver bloggens läsare blir det endast Bibliotekstjänst som får erbjudandet att köpa den.

* Inga dagtidningars eller etermediers kulturredaktioner kommer att få recensionsexemplar.

(Min mångåriga erfarenhet säger mig att hälften av dessa aldrig ens öppnas på redaktionerna, utan direkt säljs till antikvariaten runtom i Sverige, och att endast några meningslösa artiklar skrivs av den sorts habila och svajiga skribenter som hellre skriver om sig själva, författarnas skägg eller något tredje som inte har med saken att göra. Undantagna är de kritiker, runt dussinet på min lista, som seriöst ägnar sig åt litteraturkritik, de får den privat i brevlådan och kan göra vad de vill med den. Några är bloggare, några är presskritiker).

Om du är nytillkommen och nyfiken kan du anmäla ditt intresse med ett mail till mig: thomas.nydahl@gmail.com