fredag 1 april 2011

Idag behövs inga metaforer

Klarspråk har sina fördelar. Kort och gott är smärtan outhärdlig. Den groteska överdos cellgifter jag fick i mig utvecklar hela tiden nya fysiska abnormiteter i form av böldliknande, variga och mycket smärtsamma fenomen i munhålan och på läpparna. Tack och lov kan jag gömma mig i mitt eget hem. Sover det mesta av dagarna, starka smärtstillande tabletter gör att det går, läser i korta etapper, förbannar det som hände och försöker blicka framåt. Inte en matbit har jag fått i mig sedan i måndags. Lever på citronvatten, blåbärssoppa och i bästa fall ett mosat, löskokt ägg (vilket tar mig nästan en halvtimme att äta). Jag har Cioran på bordet, alltid tillgänglig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Thomas min vän - även om citronvatten, blåbär och ägg duger så låter det lite lite (kan man skriva så?) Inget gott bröd? Men jag inser att du har drabbats hårt när du inte kan äta normalt just nu.
Jag hoppas att det bara är tillfälligt och att allt blir ok igen.
Intressant att läsa om dina författare - och alla lästips. Jag har beställt diktboken av Per Helge och funderar på essäsamlingen av Peter Handberg. Jag älskar hans översättning av Thoreaus Walden.

Inkan©

Hanne H sa...

Cioran er en åndsfælle, når man har de så dårligt, som du netop nu. Han er i øvrigt oftest en åndsfælle.