lördag 8 april 2017

Terrorn och islamismen

Malmö Central med välkomnande
skyltar för asiater och afrikaner
under den stora vågen 2015-2016. Foto: A.N.
Importerad islamism är inte att leka med. De IS-sympatisörer vårt land har hälsat välkomna kan i lugn och ro bygga sina celler i bostäder de inte själva ens betalar hyra för. Och när vi minst anar det slår de till.

Hur många av asiaterna och nordafrikanerna som kommit de senaste två åren som är potentiella terrorister vet vi förstås inte. Det är först när de angriper som vi kan se dem i ansiktet och dra slutsatser. Akilov Rahmat heter den skyldige. Han har säkert fått bästa tänkbara miljö för att med likasinnade förbereda sin islamistiska brottslighet. Han har många sådana, också här i Sverige. Vi såg det också i St Petersburgs tunnelbana

Det finns olika strategier för att stå denna terror emot. Men det finns också strategier som uppmuntrar och i praktiken understödjer den. Å ena sidan kan man säga att okunskap och likgiltighet är en sådan. Men i ännu högre grad är det vi på 1970-talet kallade "pisshumanism", men idag kanske skulle kalla politiskt korrekt godhet och naivitet, en sådan livsfarlig politik. Kan vi inte skydda våra egna länder ska vi inte förvänta oss att någon annan gör det.

För Sveriges del är det med all säkerhet för sent. 


Inga kommentarer: