fredag 7 april 2017

Terrorattentat i Stockholm

Det som nu sker i Stockholm är inte bara väntat utan också en logisk konsekvens av Sveriges politik. 

Varje terrorattentat tycks nu följa den så kallade Jerusalemmodellen. Det som tidigare var spektakulära attentat har sedan de senaste årens kniv- och bilattacker i Jerusalem också på andra platser utvecklats enligt denna logik. Senaste bilattentatet i Israel ägde rum igår.

Attentatet i Stockholm syftar naturligtvis till att ingjuta mod i det islamistiska mördarbandet, samtidigt som man vill uppnå en ökad känsla av otrygghet i de angripna städerna. Det kommer fler attentat, var så säkra, men just denna fredag kan vi konstatera att vår egen huvudstad handgripligt drabbats av den islamism som vår politiskt korrekta elit dagligen gör allt för att bagatellisera.

Islamismen är en ideologi som vill världsherravälde. I snart hundra år har den varit verksam (jag syftar på islamismens ideolog). Sedan 11 september-attentaten i USA har världen fått så att säga vänja sig vid att den på ett eller annat sätt visar sig dagligen. IS är den senaste organiserade islamistiska mord- och terrororganisationen. Det som gör de enskilda attentaten svåra att analysera - vilket attentatet i London nyligen visade - är att det oftast är sympatisörer som följer IS-maningen att angripa oss otrogna med enkla medel; knivar, bilar, lastbilar, allt som kan skada och döda är att betrakta som legala vapen i denna strävan.