tisdag 15 februari 2011

Lär av fredens och kärlekens religion.
Detta är bara första avsnittet i en dokumentär som finns på Youtube. Där kan du se de övriga tre delarna. Så här går det alltså till i en muslimsk friskola i dagens England. Är någon förvånad över att fred blir våld och kärlek blir hat i en sådan miljö? Klicka på bilden för helskärm och gå in här för att se de tre resterande delarna. Så här ser mångkulturens vardag ut bakom de vackra ridåerna. Att filmen väckt upprörda känslor i England är väl naturligt, frågan är om vi andra tycker att det finns något att lära av den.

Kvinnan bakom avslöjandena heter Tazeen Ahmad. Hon talar om de brittiska religiösa friskolorna som intoleranta och ytterst asociala institutioner. Just den här skolan, Darul Uloom, ligger i Birmingham, landets mest islamiserade stad. Här finner du Daily Mails berättelse.

5 kommentarer:

markus sa...

I slutet av Daily Mails artikel uttalar sig en polis som verkar bekymrad över eventuell "community tension" som kan uppstå efter programmet. Polisen kanske borde bekymra sig mer över det faktum att en totalitär ideologi uppfostrar barn att hata samhället.

(Kommer vi att få höra mer om detta i svenska medier? Såvitt jag vet har de inte ens nämnt Camerons dödförklaring av multikulturalismen. EUs ledande länders högsta ledare uttrycker nu tvekan inför experimentet med "mångkultur". Men det bör vi inte låtsas om. Vi bör kolla på schlagerfestivalen istället.)

Inre exil sa...

Så är det Markus, ju dummare desto godtrognare. Det är ingen tillfällighet att jag gick till Ekelund efter den här filmen. Vi kommer att blunda och/eller bortförklara oss ända in i shari-land, det blir jag alltmer övertygad om. Mer schlager, mindre kunskap.

markus sa...

När EU till slut stoppar multikultiexperimentet och kräver mer assimilering kan ju Sverige alltid gå ur. Och bli en federation med svenska och muslimska lokalstater. I inbördes konflikt.

Inre exil sa...

Markus, du har redan en första skiss till lösning! Kan man då inte hitta något lika smidigt namn som Makedonien fick vid självständigheten: FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia). Mitt förslag är SWEROM (Swedish Republic of all Muslims) - där det ju är underförstått att alla sekter och skolor ingår.

markus sa...

Hehe, SWEROM, ja. Enligt diverse debattörer som Wejderud och Gardell är ju islamismen precis samma sak som svenska folkhemmet. Och om det är vägen framtåt för Egypten så borde det funka i Sverige. Förresten, vad är egentligen en "muslim"? Är inte alla svenskar "muslimer" på nåt sätt? Det blir så exkluderande annars. Om islamismen är folkhemmet så...