torsdag 17 februari 2011

Bahrain mellan hopp och förtvivlan.

Regimerna har dragit slutsatsen efter Mubaraks avgång att det bara finns ett sätt att möta människors längtan efter frihet: med våld. Militärledningen i Bahrain säger att man är redo att ta till alla medel för att stoppa demonstrationerna. Idag publicerades ett anonymt pressmeddelande, som kallar till fredliga protester, men som också påminner regimen om att varje våldshandling kommer att memoreras inför framtiden. Det är ett antal människor som redan dödats, flera av dem i nattens räd då demonstranter sköts i huvudet medan de sov i sina tält.

Al Jazeera
meddelar:

"Al Jazeera's correspondent in Bahrain reports that the hospitals are full of injured people after last night’s police raid on the protesters. Some of them are severely injured with gunshots. Patients include doctors and emergency personnel who were overrun by the police while trying to attend to the wounded."

Jag vill ta tillfället i akt att säga att Al Jazeera engelskspråkiga sida har visat sig vara den bäst informerade under de veckor av folklig protest som sveper fram över arabvärlden. Före krisen hade jag inte trott det, men det är ett faktum. Om man vill komplettera vill jag främst rekommendera Guardian, som också har en ständig uppdatering från regionen.

Klicka på pressmeddelandet för läsbart format.

Inga kommentarer: