lördag 12 februari 2011

Dag 19 i en pågående process.

Nej, det är inte dagen efter. Möjligen kunde man säga att det är dag 19 i en utveckling som pågår. Redan idag möter civila demonstranter maktens utsända i Alger. På måndag ska de göra det i Teheran. Mubarak sitter i ett emirat och putsar sina diamanter. Syriens och Gazas ledare gratulerar egyptierna men är nog mest oroliga för den egna framtiden. Syriens styrande tar fram det gamla vanliga jude-argumentet, medan Hamas ser en framtid i harmoni med Muslimska brödraskapet som regenter i Kairo. Det dras alltså många, mycket långtgående slutsatser alldeles för tidigt. Det enda som kan avgöra saken i Egypten är fria val. Nu är det "Mubaraks pudel" Mohammed Hussein Tantawi som med uniformen på ska styra landet. Om han och de andra militärerna gör det fram tills det första fria valet är över, så är allt i sin ordning. Om de med hänvisning till stabiliteten väljer att sitta kvar står allt skrivet i stjärnorna. Det gör det kanske under alla omständigheter?

2 kommentarer:

rima sa...

Den Tehranska klicken saknar fullständig ideologisk, social, och politisk bas , dess enda agg är ju de förmåner de tappat efter den Amerikanska våldsmakinens förlurade dominans i landet.
Den Iranska kulturrevolutionen som inspirationskälla för folk som under 100 år och i tre kontinenter förnedrads o övergripits kommer att frigöra sig förr eller senare,
den nya tiden med fria stater som fri ur oket av den militära väst blir fler. Men vad ska man göra med roten av eländet, den EoruAmerikanska mediamilitära diktaten som statisk tappat kraften att respektera andras rätt till liv,
De i Tehran som du announserar för ägnar sig mest åt chipsaktiga nöje o saknar ädel motivation för kamp.

Inre exil sa...

Så skönt det måste vara att två dagar före en demonstration veta att de som ska delta i den "mest ägnar sig åt chipsaktiga nöjen". Du måste vara en riktigt fin och ädel människa, grattis!