fredag 22 december 2023

God jul i år?

 

Jag avstår från käcka jul-hälsningar i år. De flesta av er vet varför.

 

En julhälsning bör alltid vara uppriktig från min sida. God kan julen inte bli i år, varken från det privata/personliga eller det samhälleliga/politiska perspektivet.

 

Putin-fascismen fortsätter mala ner Ukraina som land och folk.

De palestinska islamisternas omfattande massaker på israelerna den 7 oktober kastar sin stora, domedags-skugga över Gaza och inget tyder på att den militära metod som används av Israels förste-gangster skulle vara framgångsrik. Inte ens USA:s högsta ledning tycks tro det längre.

 

För min egen del slutade livets normalitet helt den 9 maj, då mitt hjärta stannade. Allt sedan dess är dagar och nätter mardrömmar. Smärtorna avlöser varandra i samma takt som inflammationerna. Både livslusten och glädjen är helt borta.

 

Ovanpå allt avled vår hyresvärd i september och vi blev uppsagda från vårt hem, i vilket vi bott i 20 år. Att hitta ett nytt ser hittills omöjligt ut (om man inte vill bo i en förortslägenhet, vilket jag vägrar).

 

Så, en god jul alltså? Nej, men jag önskar er fridfulla helgdagar med god mat och dryck, utan säckar fulla med konsumtionsvaror och prylar. Kort sagt: God helger och ett bättre 2024.

 

Er Thomas

 

Astrids julbild är tagen vid Storforsen


2 kommentarer:

Mats B-P sa...

Hej Thomas,

Nu sitter jag framför min Mamma. Hon som somnade in för en timma sedan; Jag är förgjord.


Så nu har jag två bostäder kan vi göra ngt av det; jag tror inte det; den ena är "Almenyttans"

Vh från en ytterligare en död.

Inre exil sa...

Jag beklagar Mats. Uppriktigt.