onsdag 19 april 2023

Krigstid i Skåneland

Foto: Astrid Nydahl

Nu är den här, våren.

På måndag kommer hela Aurora 23-övningen hit. Vi talade om att det då blir omöjligt att ta väg 118 till kusten, den kommer att vara full av stridsvagnar och andra militärfordon från NATO och Sverige. Ingen här i trakten kommer att beklaga sig. Det gör man inte i krigstid, om man inte medvetet blundar för fakta.

Kristianstadbladet skriver:

Cirka 6 000 män och kvinnor övar här på försvarets egna övnings- och skjutfält men även på privat mark.

 

De närmsta två veckorna blir det stora trupprörelser och militära transporter av tunga stridsfordon och materiel som påverkar trafiken i Kristianstad och Hässleholm.

 

Trafikanter uppmanas att starta i god tid och vara uppmärksamma på skyltar och anvisningar och följa trafikinformationen via radio för att hålla sig uppdaterade om läget.

 

Försvarets övningsfält i Rinkaby och Norra Åsum används under hela övningen och är avlysta för allmänheten. Under hela övningen kommer flygverksamhet och höga ljudvolymer förekomma vid Rinkabyfältet.

 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Och från Finland deltar vi också. Det är väl bra om detta fungerar avskräckande (?) men samtidigt är ju allt detta vapenskrammel oroväckande. Jag menar inte att det borde skramlas mindre, Putin kan inte ignoreras, men upprustning har alltid lett till krig. Du Thomas frågade för flera år sen, hur vet man att man lever i en förkrigstid? Nu borde vi veta.
https://maavoimat.fi/sv/-//1948673/forsvarsmakten-deltar-i-ovningen-aurora-23-i-sodra-sverige

Inre exil sa...

Ja nu vet vi. Med råge